10.3.20

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarı-Yılmaz Parlar





Fuara Renk Katanlar

05-08 MART 2020 tarihleri arasında İstanbul Kongre merkezinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarı” kaliteli yaşam için sağlıklı ve beslenme kapsamına her türlü sağlıklı doğal-organik ürünleri üreten ve satış noktalarında halka arz eden firmaları alışılmışın dışında fuara renk katdılar.





Tarım ve Orman bakanlığı Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi standında Orman Genel Müdürlüğü ile Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Tanıyalım Köşesi ilgi odaklı standlardan biriydi. Öğretmenleri nezaretinde ilk okul öğrenci ziyaretcilerin ilk durağı oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Merkezi Müdürü Emel Yıldız’ın öğrencilere dikilmek üzere çam fidanları vermesi minik yavruların ağaç sevgisiyle neşeli çığlıkları ilk renk katan standdı. Orman genel Müdürlüğünden yetkili müdürün yeşil atkı vermesiyle miniklerin sevinçleri ikiye katlandı.




Dünya Sağlık Örgütü halkın sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesinde yeterli ve dengeli kaliteli beslenmenin önemini ve bu konuda halkın bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğinden yola çıkılarak Küre Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda; doğal-organik gıda ürünleri, bitkisel ürünler, mikro filizler ile firmalara, çiftliklere, ekolojik pazarlara; yöresel lezzetleriyle, doğal tarım uygulamalarıyla, atıksız mutfaklar çalışmalarıyla Belediyelere evsahipliği yaptı.


Güzellik ve cilt bakım ürünleri, diyet ve destek ürünleri, sağlıklı yaşam merkezleri yeni ürün ve hizmet tanıtımlarıyla yer aldı.

Mucize ağaç Moringa standında Seba Ulgen’den aldığımız bilgiler göre Hındistandan Etiyopya’ya be çok dünya ülkesine tohumu giderek yetiştirilen yaşama mucizevi faydalar sağlıyor
Cenk R. Girginol ile Topraktan Fincana Kahve Söyleşisi, Goranga Yoga ile Yoga Seansları ve Ayurveda Mutfağı Söyleşileri, B-fit ve Tango Terapiyle Sağlıklı Beden Sağlıklı Ruh Aktiviteleri,
Haliç Üniversitesi ile Sokak Lezzetleri Sergisi, Sarıyer Belediyesi ile Atıksız Mutfak, Doğal Tarım, Şişli Belediyesi ile Mutfakta Sağlık Sıfır Atık, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, TaTuTa, % 100 Ekolojik Pazarlar ile Zehirsiz Sofralar gibi temalarla fuar renklendi.




Fuar Seminer Programında; Sağlıklı Beslenmede Coğrafi İşaretli Ürünler, Coğrafi İşarette Canlı Örnek Giresun Tombul Fındığı ile Kanserden Korunmada Beslenmenin Rolü, Sıfır Atık, Yedikleriniz İlacınız Olsun, Genlerimizle Sağlıklı Beslenme, Beyin Temelli Egzersiz, Bir Nefeste Sağlık, Günümüzün En Popüler Diyetleri, Sağlıkta Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Önemi, Kahve Hakkında Bilmedikleriniz ve Sağlıklı Yaşamın Parçası Fiziksel Aktivite konuları ülkemizin tanınan öğretim üyeleri ve uzmanlarınca masaya yatırıldı.

Fuarda, ünlü şeflerin organizasyonluğu ile “Sağlıklı Mutfaklar, Sağlıklı Lezzetler” programı renk katdı.




Sadece kadınlara yönelik, 30 dakikalık istasyon çalışma yapmayı sağlayan B-fit ekibi sporla dans gösterimi sundu. Ekip yetkililerin verdiği bilgilere göre; “Daha önce hiç spor yapmamış kadınları bile doğru ve etkili bir egzersize yönlendiren çalışma, hem formda kalmayı hem de kardiyovasküler sistemi geliştirerek sağlıklı bir yaşam sürmeyi sağlıyor.”

Yine antreman hakkında verdikleri bilgiler; “İnterval antrenman vücudu durdurmadan farklı sürelerde farklı kaslara yüklenmeler veren bir egzersiz çeşididir. Nabzın inişli çıkışlı bir ivmelenme izlediği bu sistemde ideal nabız aralığına ulaşılarak yağ yakımı konusunda başarılı sonuçlar elde edilir. 9 adet kendi itme ve çekme gücü ile çalışan hidrolik fitness ekipmanları ile vücudun temel kasları çalıştırılarak kuvvet kazanımı sağlanırken 9 adet ara istasyonda nabzı yükselten kardiyo egzersizler yapılır.”
Duaderm, Makyaj, Cilt Bakımı, Saç Bakımı, Parfüm ve Deodorant, Kişisel Bakım, Erkek Bakımı, Anne Bebek gibi  müstahzarları,kendileri tarafından üretildiği gibi uygulamalı showları renk katdı.
En çok ilgi çeken Tango terapileriydi. Fuarı kapsamında küratörlüğü ve program yürütücülüğü Çiğdem Hicran Yorgancıoğlu tarafından düzenlenen  TTP Tango Terapi Platformu Sağlık ve Zindellik için Tango Dansı Etkinlik ve Çalıştayları fuara en çok renk katan etkinlik oldu.  Çiğdem Hicran Yorgancıoğlu TTP nin amacını, ve sosyal sorumluluk projesinin yolculuğunu ve hedeflerini ziyaretçilerle paylaştığı açılış konuşması yaptıkdan sonra Türk asıllı ünlü  bir Fransız  tenor Ahmet Ortacdağ tango şarkıları yorumladı.




2007’de öğrencileri ile katıldığı (TDSF) Türkiye Dans Sporları Federasyonu müsabakalarında Türkiye Dördüncülüğü ödülüne layık görülen, hukuk müşaviri  ve aynı zamanda tango eğitmeni olan Yeşilçam’ın Hababam Sınıfı’nın ünlü yüzü ve Hababam Tango-Hababam Boncuk,  (Ergun Sözen) ile ve parnterı eski balerin, diş doktoru Bahar Özmert tango dansı gerçekleştirdiler.

Etkinlik, 1993 yılında Türkiye’de yeni başlayan danslı moda gösterileri, defileler ve tanıtımlarda baş dansçı - manken ve koreograflık yapmış olan, Bora Erdem’in dansın insan beyninin hangi yarımküresini çalıştırdığından endokrinolojik açıdan dans sayesinde salgıladığı hormonlara kadar araştırmalara dayalı bilgilendirici konuşma sonrası    Tenor Ortachdah’ın tango eser yorumuyla Bora Erdem- Çiğdem Yorgancıoğlu bir tango dansı sundular. İzleyiciler arasından hayatında hiç tango yapmamış olanla dans etmesi keyif katarak fuara renk katdılar.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder