1.12.14

ENERJİ ÖLÇÜM CİHAZLARI ÜRETEN QUNDİS TÜRKİYE’DE-YILMAZ PARLAR

FATURAYI AZ ÖDE 
ENERJİ ÖLÇÜM CİHAZLARI İLE SU-ELEKTRİK-HAVAGAZI FATURALARINI DAHA AZ ÖDİYECEKSİNİZ.
ENERJİ ÖLÇÜM CİHAZLARI ÜRETEN QUNDİS TÜRKİYE’DE
 Qundis, İstanbul Dedeman otelde basın toplantısı düzenleyerek yeni yasayla enerjiyi verimli kullanma kapsamında önemi anlaşılan ölçüm cihazların tanıtımını yaptılar. 
Basın toplantısına Qundis CEO’su Dieter Berndt, Qundis İş Geliştirme Müdürü Hartmut Michel ve Qundis Türkiye Müdürü Emrah Erken, pazarlama satış müdürleri, teknik müdürleri katıldı.

Qundis CEO’su Dieter Berndt genel profil çizerek bilgiler verdi. Verdiği bilgiler göre 30 ülkede 6 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır ve yıllık cirosu 70 milyon Euro’ya ulaşmaktadır. 

Dieter Berndt bilgilendirme konuşmasını “Qundis Dünya’da 30 ülkede 6 milyon üzerinde cihaza sahip bir firma,ciromuzun  % 50 si Almanya’da % 50 sini yurtdışı oluşturuyor;Türkiye bizim için çok önemli bir Pazar ve yeni nesil ürünlerimizi tanıtıp paylaşacağımız bir sürecin hazırlıkları içerisindeyiz. Her yıl ciromuzun büyük kısmını önem verdiğimiz Ar-ge yatırımlarına ayırmaktayız. Firmamız, bu yıl 10 milyon Euro yeni cihaz ve Ar-ge  yatırımı yaptı. Yıllık büyümemiz %10 civarındadır.” Şeklinde açıkladı.

Alman enerji ölçüm cihazı üreticisi, her yıl 200.000 adet ısı sayacı , 4 milyon adet ısı pay ölçer üretiyor. Firma için açıklamalar yapan Qundis İş Geliştirme Müdürü Hartmut Michel  “30 yıldır sektörü tanıyan ve yatırımlar yapan firmamız ağlarını büyütmek,çözümler üretmek,Türkiye pazarında vizyoner yaklaşımlar sunmak için bulunuyor. Ürettiğimiz cihazlar ile kiracı ve ev sahipleri aylık yakıt kullanımını ölçebilecekler; Radyo teknolojisiyle çalışan enerji sayacı ve gaz sayacı olarak okunabilir dijital cihazları ile yeni teknolojileri kullanabilecekler”   

Ülke Müdürü Emrah Erken  “Şu an için enerji fiyatı düşük olsada önümüzdeki yıllarda daha da pahalanacak,2012’de Avrupa Birliği’nin çalışmalarıyla enerjide fiyat artışı konusunda bazı düzenlemeler yapıldı. 2017’ ye kadar AB şartlarına göre evlerde kullanılan enerji fiyat takibinin yapılması kabul edildi. Türkiye’de enerji tasarrufu konusunda bu şartların uygunluğu kabul edildi. Tüm bu koşullar firmamızın bu konuda sunduğu hizmetleri Türkiye’ye taşımasını sağladı. Qundis tüm tecrübe ve birikimini artık ülkemizde de kullanıcıları ile paylaşacak” dedi.

Türkiye üzerinden Türki Cumhuriyetlerine ve Komşularına ihracat gerçekleştirebileceklerini ve büyük pazar hedeflediklerini açıkladılar.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder