17.8.17

Bilişim Medyası Derneğinden Bahçeşehir Kolejine Ödül-Yılmaz Parlar



Bilişim Toplumumuzun Tohumları Bahçeşehir Kolejinde

Bilişim Medyası Derneğinden Bahçeşehir Kolejine Ödül
Tabletli eğitimde, Robotik ve Kodlama dersleriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Bilişim Medyası Derneği tarafından “En İyi Tabletli Eğitim & Kodlama Ve Robotik’’ ödülüne layık görüldü. Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreninde Bahçeşehir Kolejine ödül Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından verildi.

Ülkemizde arama kurtarma çalışmalarına katılan, dünyanın en önemli robotik turnuvasında ödüller kazanan, Stanford, MIT gibi üniversitelerin burslu kabul ettiği öğrencilerin eğitim gördüğü kurum olan Bahçeşehir Koleji, “Kodlama ve Robotik” derslerle uluslararası başarılara imza atıyor.

Bahçeşehir Koleji okul öncesi eğitim programları içinde yer alan Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor.Tabletli eğitimle birlikte uygulanan kodlama ve robotik dersleri ile öğrenciler, bilişimsel düşünme becerileri kazanıyor, karşılaştıkları problemlere farklı çözümler üretmeyi öğreniyorlar.

Bu derslerle Türkiye’de bir ilke imza atarak “Geleceğin Eğitim Metotları”nı öğrencileriyle buluşturan Bahçeşehir Koleji üstlenmiş olduğu bu misyon neticesinde Bilişim Medyası Derneği tarafından ödüllendiriliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arslantunalı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ınkatılımıyla gerçekleştirilen ödül töreni  17 Ağustos 2017 Perşembe Beşiktaş BAU  yerleşkesinde gerçekleşti. Törenin sunumunu Bahçeşehir Koleji Medya İlişkileri Yöneticisi Pelin Aydar üstlendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaptığı konuşmasında "Gelişmiş, bilişimde başarılı olan ülkelere baktığımız zaman bu tür eğitimler küçük yaşlarda başlamadığı sürece, üniversitede istediğiniz bölümü okuyun başarılı olamayacağı görülüyor. Genç yaşlarda bu işlere başlayan arkadaşların çok daha başarılı olduğunu gözlemledik. BTK olarak, üniversitelerimizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, sanayi ile iş birliği yaparak kodlamanın ve bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu dile getiriyoruz.”dedi 

 Fatih Sayan, “Önümüzdeki günlerde Fatih Projesi ile içerik üretiminde çok daha farklı bir noktaya geleceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Fatih Projesi önümüzdeki günlerde çok daha yeni bir evreye girmiş olacak. Bunun hazırlıkları yapılıyor." Açıklamalarında bulundu.
Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş " Teknolojiyi tüketen değil, artık üreten konumunda olmamız gerekiyor. Eğitim metotlarının kapsamını geliştirmek, dünya standartlarına ulaşan, sistematikler içeren bir programla yola devam etmek önemli." dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın   "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu çalışmaların arkasında ciddi bir felsefe ve çalışma bulunur.”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ “5 yaşından itibaren tüm kampüslerde uyguladığımız Kodlama ve Robotik derslerle çocukların bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcı olmalarını sağlıyoruz. Yaratıcı fikirler oluşturuyoruz. Böylelikle bu fikirler teknoloji vasıtasıyla hayata geçiyor.” Şeklinde eğitim sistemin erken yaşlarda algoritma geliştirme, programlama, dijital hikayeleme, animasyon tasarımı ve dijital oyun tasarımı teknolojik aletlerin çalışma prensibi, tablet uygulamaları başlatdıklarını söyledi.

Törene katılan, 2017 son, Dünya Robotik Şampiyonası'nda   4 bin takım arasından "Dünya Finalisti" olmaya hak kazanan, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA 3646 öğrencileri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilişim Medyası Derneği adına, "En İyi Tabletli Eğitim-Kodlama ve Robotik" Ödülü'nü Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ'a takdim etdi. Tören toplu hatıra fotografı çektirilmesiyle son buldu.
Yetkililerin verdiği bilgile göre; “Türkiye’nin 48 ilinde 100 kampüsüyle kaliteli eğitimi daha fazla çocuğa ulaştırma misyonuyla eğitim sektöründe varlığını başarıyla sürdüren Bahçeşehir Koleji, yeni nesil eğitim anlayışıyla müfredata örnek oluyor. Akademik başarısıyla mezunlarının dünyanın önde gelen üniversitelerine burslu kabul almasını sağlayan Bahçeşehir Koleji, STEM+A, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleriyle de eğitim dünyasına yön veriyor.
Bahçeşehir Koleji okul öncesi eğitim programları içinde yer alan Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor.Bahçeşehir Kolejinin sunduğu dijital eğitim sistemi içerisinde; dijital ders anlatımları,dijital ders planları,dijital dersmateryalleri,dijital ansiklopediler,dijital ders kitapları,interaktif çalışmalar yer alıyor. Bahçeşehir Koleji öğrencileri; tabletli sınıflarda dijital eğitim ortamlarında,öğrenerek ve yaşayarak eğitim alıyor. Tablet kullanarak; multimedya,interaktifvideolar,grafikler,ses efektleri ve simülasyonlarla yaşayarak öğreniyor, ezbere dayalı değil kalıcı bir eğitim almış oluyorlar.”
INTEGRA 3646 öğrencileriben Berk Sürücü ve Elif ile yaptığımız kısa söyleşilerde projeleri; Girls FIRST, Bilim Tırı (Gezici Bilim Müzesi), Bilim Müzesi ( yaklaşık 40 okula bilim müzesi malzemesi desteği verilmiştir) Bilim Tüneli, Khan Academy Introduction to Robotics dersi ve çeviri, Sahil güvenliği için uçak (Enerji Verimliliği), Genç Diplomatlar STEM+A Bienali, İnovasyon Kampı, 7/24 Call Center, frcdonationfirst.com  (parça yardımı için), integratedfirst.com (FIRST katılımcıları için Linkedin).
Yaptıkları falliyetler; Tüm fen liseleri müfredatına robotiğin eklenmesi, 52 FLL takımı, 10 FRC takımı, 8 Jr. FLL takımı kurulması ve mentorluğu, Kuyu için robotik kol + HayKonfed ödül, Türkiye'de Jr. FLL'in başlatılması, Off-Season organizatörlüğü ve gönüllülük, 45 FLL takım koçu eğitimi, Okullara 15 Mindstorms Kiti dağıtılması, Belediyelere kuş ve kedi evleri, yetimhanelere barbie evleri bağışlanması, Robotel, İlk yardım eğitimi, Bilim ve Proje Şenliği (FLL Off-Season), Diyarbakır ve Bursa'da FRC workshopları düzenlenmesi, Bilim Kahramanları ile ortaklaşa yapılan FLL Proje Arşivi, Off-Season maskotu ve tema robotu Fikret, Off-Season'a machine shop ve media alanlarında destek, batarya sponsorluğu, Kick-Off organizatörlüğü, Başakşehir Belediyesi Living Lab kuruluşunda yardım + FLL takımı kurulması, 19 patent başvurusu, 45 Bahçeşehir Koleji'nde uygulanan STEM müfredatının hazırlanması, FIRST Robotics World Türkiye delegesi, INTEL, HP, Microsoft, Borusan, Korozo, İOSB'ye sunum, TEF, MakerFair, İnovasyon Haftası'na katılım
Integra Takım Üyeleri; Hakan Balık, Mehmet Oğuz Özgür,Göktürk Özlüturhanlar, Sinem Kocamanoğlu, Eylül Ilgıt Vatan, Ceren Janset Ertemir, Efecan Özkan, Mertcan Özkan, Berk Sürücü, Onat Doğuhan Çakıcı, Emirhan Yalın, Berkin Erdem ,Bilge Kağan Ünal, Ege Mert Özenir, Orkun Arslan, Can Erdoğan

yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder