14.8.15

 DÜNYA KARMASI HOTEL

Pera lokasyonunda bulunan, The Peak Hotel renovasyonu tamamlayarak ve Dünya hotel standartlarında en iyilerini alarak, Sekiz milyon Avro gibi bir maliyetle 6 yıl yenilenme hazırlığı sonrası turizm hizmetine kapılarını açtı.


12 Ağustos 2015 Çarşamba günü The Peak Hotel Yönetim Kurul Başkanı Genel Müdürü Mehmet Dursun Şehitoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen görkemli davetde ürün veren yorgunluk sonrası başarı mutluluğu paylaşıldı. 


Açılışa, TUROB Başkanı Timur Bayındır başta olmak üzere turizm dünyasının değerli temsilcileri ve Basın mensupları katıldı. 


Geçen yıl ülkeyi ziyaret eden yaklaşık 25 milyon yabancı turistden dokuz milyondan fazlasını ağırlayan İstanbul, Türkiye'nin en çekici turizm merkezlerinden biri. 


İstanbul’un merkezi, yabancıların en gözde yeri Pera, otelcilik etkinlik destinasyonu olması ile birlikde önemli her türlü alışveriş ve eğlence dünyasının yanı başında olması talep  yoğunluk getirmesine yol açıyor.


İstanbul’un otel göz bebeği Pera’da şehir otelciliğine son farklı yenilikleriyle katılan The Peak Hotel i sahipleri, Pera’da ilk on otelci aileden gelmektedir. Otelcilik geleneği sürdüren Atıl durumdaki The Peak Hotel için yapılan turizm yatırımın gerçek ihtiyaç ve analizlere göre yönlendirilerek planlamalar geliştirildiği, 6 yıl yenilenme hazırlığının yanı sıra hizmete açıldı. 


Yenilenen otelde odalar bir evin tüm ihtiyacını karşılar düzeyde ünitelerle donatılmış. Bir ev bir odaya nasıl sığdırılabilir.? Mimarları veya şirketlerini sorarken, Başarının altında gizlenen iki kardeş İnşaat Mühendis Bedia Şehitoğlu ve Yönetim Kurul Başkanı Genel Müdürü Mehmet Dursun Şehitoğlu'nun gezdikleri dünya otellerinden iyilerini alarak esinlendiklerini, tasarımlarını fikirlerini uygulanması için Mimarlara aktardıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Gerek tasarım inşaat aşamasında ve gerekse işletme döneminde tüm ayrıntıları şehir otel müşteri memnuniyetine uygun uyarlamışlar, düzen sağlamışlar.  

Örnek olabilecek şehir otellerimizden biri. İki Başarılı Kardeş otellerini üst seviye taşımışlar. 


The Peak Hotel Pazarlama satış müdürü Osman Durmuş Housekeeper Gaye Topcu önemli inceliklerini göstermek adına grup halinde otellerini gezdirdiler. 


Otel odalarında gözümüze çarpan Dünya meşhur düşünürlerin ünlü sözleri her odada farklı Türkçe ve İngilizce olarak Duş Cam panolarına yazılmış. Dikkatimizi çeken Victor Hugo’nun sözü “En kolay olan iyi olmakdır. “Zor olan Adil Olmakdır.” Oda numaraları Romen rakamları ve Çince olarak da yazılı.


Turizm insanın varoluşundan itibaren yaşanan bir olgu. Turizm ülkelerin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlıyan emek çekilen bir sektör. İstihdam açısından önemli bir imkan sağladığı göz önünde bulundurulduğunda The Peak Hotel bir döneme damgasını vuran aile geleneğinin temelleri üzerinde yükseldi. Yıllardır atıl olan bir yapıyı 8 milyon Avro  bir yatırımla, İstanbul’un siluetine uygun, çevresindeki tarihi dokuyla uyumlu, lüks bir yapıya dönüştü. Pera ruhu yaşatılmaya devam edilecek, tarihsel ve kültürel zenginliğimiz günümüze taşınacak. Otelcilikte hizmet kalitesinin en üst sınırını simgeleyen ‘ kavramını yeniden yorumlayan Peak İstanbul Hotel olarak, odabaşına düşen en fazla hizmetli sayısı, özel VIP servisleri, seçkin hizmet kalitesi ile otelcilik anlayışına farklı bir bakış açışı getiriyor.  

Peak İstanbul Hotel de oldukça yüksek istihdam sağlayarak, sektöre büyük oranda katkı sağlıyor. Toplantı odalarını, özel odalarına kadar düşünülmüş otelin devasa alandaki ünitelerini gözlemledik.
Yaşam alanında; özel dinlenme bölümleri, bay-bayan özel fitness alanları, hamamlar,  yüzme havuzu ve özel stüdyolar mevcut.. 

İstanbul’un bir dünya şehri olduğu, yakın tarihte Avrupa’nın en çok turist ağırlıyan üç şehir arasına girmeyi beklendiği ve hedeflendiği göz önünde tutulduğunda, şehir otellerin değerini artırmaktadır. Uluslararası organizasyonlar, İstanbul Shopping Fest, uluslararası kongreler, fuarlar İstanbul şehir otelciliğinin yıldızını parlatan faktörlerin başında gelmektedir. Türkiye ekonomisinin kazandığı ivmeyle beraber, şehir otelciliğide buna uyumlu gelişim göstererek yatırımların artması devam ediyor. Belkide şehir otelciliği sektörün en parlak dönemi yaşamaktadır.



The Peak Hotel  sektöre pozitif etki sağlayan, sosyal ve çevresel sorumluluğun bilincinde çevre dostu yerel ve geri dönüştürülebilir, özellikle İç mekanda az ve yalın malzemeler kullanımıyla ile inşa edilmiş. Şehir manzarasına sahip, rahatlığın ön planda olduğu kişi rahatlığı standartı genişliğinde 117 Odası bulunuyor. 

Müşteri isteğine cevap verecek hizmetlerin bir kaçını Pazarlama satış direktörü   Osman Bey şu şekilde sıralıyor;  “Ücretsiz kablosuz hızlı internet erişimi otel odaları ve genel alanlar -  Engelli misafirler için oda -Kuru Temizleme ve çamaşır hizmetleri  Bagaj Emanet Ofisi- Ekstra Yatak Servisi -Havalimanı Transfer Hizmeti -Oda Servisi (24 Saat), Kişiye özel konfor sunan iklimlendirme, özel tasarım duş, elektroni kasa saç kurutma makinası, ortopedik yatak, minibar, su ısıtıcaları ,çay-kahve su servisi.Ütü ve tahtası. 3 toplantı salonu ve fuaye alanı bulunmaktadır. Son teknolojiyle dizayn edilmiş 10 kişilik küçük toplantılardan 150-200 kişilik uluslar arası toplantılara hizmet vermektedir. Restoran, dünya lezzetlerini tadabilecek dünya mutfağı uygulamaktadır.

Otelde en önemli bulduğumuz güleryüzlü işini mükemmel bilen ve uygulayan

profesyonel ekibin, Dünya turizm standartlarına uygun hizmet anlayışıyla işlerini ifa etmeleri.

yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder