23.12.18

Altın Tepsi Birincisi-Sibel Doğan-Yılmaz Parlar

Altın Tepsi Birincisi

Unlu Mamüller Börek Üreticileri Derneğinin Geleneksel olarak düzenlemiş oldukları “Altın Tepsi” Yarışmalarının 2018 yılı Birincisi “Meleğim Çiğ Börek” isimli böreğiyle Sibel Doğan oldu.

Yarışma Birincisi Sibel Doğan    rüyasında Meleklerden Tarif almış.



Ödülünü Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe’den alan Sibel Doğan “Meleğim Çiğ Börek tarifini rüyamda meleklerden aldım.” dedi.

Yan yana kıvrılmış börek içindeki lezzetli inovatif  buluş. rüyasında melekler tarafından tarifi verilmiş. Meleğim çiğ börek olarak adlandırılmlş.


Her yıl, düzenlenen yarışmaya ilk kez katılan prestijli ödülü kazanan Sibel Doğan “Çok sevinçliyim. Sevincimden kanat takar melek gibi uçabilirim .” şeklinde sözü tüm katılımcıları ve izleyicileri gülümsetdi.




Etkileyici katılım ve rekor kıran giriş sayısından yola çıkarak, beklenti tüm zamanların en yüksek seviyesinde görünüyordu. Sekiz kategoriye yaklaşık yüz yarışmacı girdi. Bu yıl düzenlenen yarışmanın özel börek ​​kategorisinde kazanan Sibel Doğan’ın “Meleğim Çiğ Börek” sosu, gıda sektörü hakemlerinden ve gastronomi uzmanlarından oluşan tüm jürinin beğenisi kazandı  Geçtiğimiz yılda, tuzlu tarçınlı ballı börek  kazansada bu sene değişiklikle katıldığı yarışmada rekabete dayanamadı.




Buna bir hamur işi diyemezsiniz lezzetle yorumlanmış bir buluş diyebilirsiniz. Kendi işini açma hayali gerçekleşen Sibel Doğan beş altı seneden beri gastronomi girişimci iş kadını. Ancak o süre içinde devamlı lezzet avcıcı gibi yeni lezzetler peşinde..  Otantiklik için belirli bir çerçeve içinde olmak gerekli. Ancak fark yaratmak niyetiyle değil damak tadına en iyi lezzeti yakalamak adına sınırları aşıyor. Bu da kendisine has bir başarı getiriyor. İlk yarışması olan ve birincilik ödülü alan Sibel Doğan’a sorumuz Bahçelievler Basın sitesindeki Meleğim Cafe ve Böreğiniz, Meleğim Çiğ Börek marka olacağı muhakkak franchise verecekmisiniz.?




Sibel Doğan “ Birkaç gün içinde değişik kategoride bir yarışmam daha var. Mekanımda ön plana çıkardığımız üç temel ana menü seçenek sunuyoruz. Sürdürebilir eşit performansı yakaladığımızda. Yani potansiyelde eşitlik sağladığımızda, elbetde. Hedefimizde Türk mutfağının çok zengin çeşitliğinden hiç olmazsa üç çeşidi ile yerli - yabancı kişilerin beğenisini kazanarak. Gastronomi turizme hizmet verebilmek.” Cevabını alıyoruz.




yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder