19.1.17

Inner Wheel Klübü 93. Yılını Kutladı-Yılmaz Parlar

Inner Wheel Klübü 93. Yılını Kutladı.

1924'te İngiltere’nin Manchester Rotary Klübü üyelerinin eşleri tarafından kurulan InnerWheel Klübü, 93. Yıldönümü günü kutlaması, 242. Bölge Federasyonu Koordinasyonunda İstanbul Avrupa Klübü organizasyonuyla W Hotel Beşiktaş İstanbulda gerçekleştirildi.


16 Ocak 2017 Pazartesi günü W İstanbul Otel'de İnnerWheel Club of İstanbul Başkanı Şeyda Campaner'in düzenlediği yemek davetine Pınar Altuğ, Zafer Kozanoğlu, Serpil Arıkan Sarıkatipoğlu, Gülgün Tüzün, Rotary 2420 bölge Rotaryen eşlerinin başkanı Nur Albakın’ın da aralarında bulunduğu sanat dünyasından akademisyen, iş kadını ve Tüm İnnerWheel klüb üyeleri katıldılar.


İhtiyaç sahibi çocukların eğitimi ve Spina Bifida hastası çocukların tedavisi için yardım toplandı. Organizasyona katılan sunucu ve oyuncu Pınar Altuğ, "InnerWheel ile geçen yıl tanıştım. Bugün buraya bağış toplamaya geldim. Toplanan bağışlar ile ihtiyacı olanlara yardım edilecek. Benim de katkım olursa ne mutlu bana" dedi


Sosyal sorumluluk projelerinde ön saflarda yer alan yardım adına pek çok etkinlik düzenleyen, Dünyanın en büyük gönüllü hizmet kuruluşu sayılan, amacı yardımlaşmak, topluma daha düzenli, disiplinli bir şekilde hizmet edebilmek, uluslararası anlayışı geliştirmek olan ve 103 ülkede 100 binin üzerinde üyesi bulunan, Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika kıtalarında faaliyetlerini sürdüren InnerWheel klübü, kadınların ve çocukların eğitimi, sağlığı, insan hakları gibi konuları ana tema olarak belirlemektedir.


Sabah programında kurul toplantısında; Gelecek yıl yönetim kadrosu temel taşlarını belirleyen Federasyon yönetimi 2017-2018 dönemi listesi

Sabah programında kurul toplantısında Gelecek yıl yönetim kadrosu temel taşlarını belirleyen Federasyon yönetimi 2017-2018
242. Bölge Başkanlığına Deniz Tezelman                
Başkan Yardımcılığına Gülru Erdier                  
Başkan Yardımcılığına Filiz Hasgül                        
Bölge Sekreterliğine Meltem Gökman        
Saymanlığına Dürin Erensoy  
Editör Elif Altaşlı                      
Iso(Uluslararası Hızmet Organizasyonu) Siren Toksoy
Tanıtım Organizasyon Meral Şirin                  
Ulusal Başkan Nur Ustaş
244. Bölge Ulusal Başkan Abide Saraçoğlu Seçilmişlerdir.

Başta 242. Bölge İnner Wheel Bölge Başkanı Müge Es olmak üzere, Edirne, Eskişehir, Bursa Yıldırım Beyazıt, İstanbul Beyoğlu, Dolmabahçe, Beyazıt, Dalyan, Suadiye dernek başkan ve 242. Bölge yönetim kadrosu yıldönümü pastalarını keserek yeni bir dönem yolunu açtılar.


Kadının hakları, uyuşturucu, çocuk hakları, yaşlılık, engelliler, Spina Bifidalı çocuklar, maddi zorluklardan okuyamayan çocuklar, zor durumdaki ailelere yardım kulübün öncelikleri arasında yer alıyor.


Atatürk ilkelerine bağlı Çağdaş, Laik, Aydın Türk Kadınları olarak, ilerici bir düşünce ile, sevgi ve dostluk bağları içinde, insanlık adına hizmet vermek, UA platformda kendimizi en iyi biçimde tanıtmak amacında olduğunu söyleyen derneğin Türkiye'de bugüne kadar sağlık ve eğitim alanında pek çok çalışmaları;

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir poliklinik açarak Spina Bifidalı çocukların tedavisine destek oldu.

1300 çocuğun bakımını sağlayan kulüp, aynı zamanda maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan çocuklara da burs imkanı sağlıyor.

242. Bölge İnner Wheel Bölge Başkanı Müge Es ve Dolmabahçe Inner Wheel Klübü Dernek Başkanı Hatice Kunt’un verdikleri bilgilere göre,  Inner Wheel kulüpleri projeleri;

Spina Bifida Projeleri Bununla ilgili klinik açılması ve malzeme alımını sağladılar. Geçmiş yılda bu proje ile ilgili yoğun bir çalışma yapan Rotaryen eşleri ve üyeleri çalışması sağlıkta bir nefeste bir adımı gösteriyor.
Ülke topraklarının asitlik durumunu tuzlanmayı mineral eksikliklerini uluslararası bir proje ile Toprakta sağlık İnsanda sağlık derken özellikle kadın çiftçilerin ödüllendirilmesini Atölye çalışmaları ile topraktan sofraya her kademede Atölye çalışmalarıyla Kırsaldan şehre sofralara gelişi irdelendi ilgili taraflar kurum kuruluş ve derneklerle bir araya geldiler. Bir yerde sağlıklı Topraktan Sağlıklı Gıda yiyenler barışçıl okur ve “Toprakta Sağlık Ve Barış İnsanda Sağlık Ve Beriş Diyorlar.”
Kurulmakta olan Diyabet Köyünün kurulmasında katkı sağladılar.
Özellikle  Bir Kalbe dokun vizyonunda uluslararası engelli ve aileleri kapsamında program yaptılar. Hem ülke  hem de proje tanıtımında uluslararası web ve you tubeda da klip hazırladılar.1. Uluslararası benim kalbime de dokun- engelliler ve aileleri projesinde KKTC den Engelliler Aileleri, Engelliler Dernek yetkilileri ve Kırklareli ve Istanbuldaki engellileri ile tecrübe paylaştılar Kuntlar Çiftliğinde bağ bozumuna katıldılar. Şu sıralar 2017 2. Engelliler programı için KKTCde program yapmaya hazırlanıyorlar. Bır yerde Engelliler, ülke tanıtımına katkıda bulundular
Sağlıkta kanser, diyebet, ve göz taramaları devam etmektedirler
FAOnun 2016  Baklagiller ve faydaları için ete karşı Baklagiller, onların protein olgusu, toprak iyileştiriciliği özelliğini havayı temizlemeyi özellikleri açlığa karşı bunu anlatabilmek için e-book olarak baklagil yemek tarifleriyle ilgili çalışmaları devam ediyorlar ve türk yemek kültürünü de tanıtmak için 2018 deki Avustralya konvansiyonuna götürmeyi planlamaktadırlar.
Bunlar yanında eğitim çocuk yaşlı ve hızmette özveriyle çalışmalar devam etmektedirler.

 yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder