27.12.14

PIRIL PIRIL GENÇLERİN KAN BAĞIŞI
Burak Bora Saint Joseph Lise öğrencisi Arkadaşına kan vermek için giderken trafik kazsında ölen genç. Babası Gürbüz Bora Anne Ülkü Bora  Burak Bora’nın bu asil davranışı karşısında anısına Lise yaptırıyorlar. Oğlınu kaybetmenin üzüntüsine dayanamıyan ölen Baba Gürbüz Bora anısına Anne Ülkü Bora Gürbüz Bora ortaokulu yaptırıyor. Ve son olarakta kendi adına Ülkü Bora ilkokulu yaptırıyor.


Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri, okula adını veren merhum Burak Bora’nın adını yaşatmak için, onun doğum günü olan 25 Aralık’da geniş kapsamlı bir kan bağışı kampanyası düzenlediler. 808 öğrencinin canla başla çalıştığı kan bağışı kampanyası, MEB İl Müdürlüğü tarafından en iyi 10 örnek proje arasında gösterildi. 

Bu yıl 2. kez düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına MEB ve Kızılay’ın yanı sıra çevre Belediyeler, Sendikalar, Sivil toplum Kuruluşları, Anadolu Adliyesi, Üniversiteler, Özel şirketler destek verdi. 

Geçen yıl ilk kez düzenlenen kan bağış kampanyasında 500 kan bağışçısı verdikleri kanlarla destek olurken, bu yıl 2234 kan bağışçısına ulaşılarak yeni bir rekor kırıldı. Kan bağışına gelenlere, kan verme işleminin ardından mantı ve lokma dağıtıldı.

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen kampanya, kan bağışının ne kadar önemli olduğunu topluma aktarmak, okul ve çeşitli kurumlara örnek olup toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Kampanyaya Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kartal İlçe Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Çinemre ile birlikte çevre okul müdürleri katıldı. Mezunlar Derneği Başkanı Servet Köse ve Mezunların da destek verdiği proje önümüzdeki yıllarda uluslararası olması hedefleniyor. 


Merhum Burak Bora’nın annesi ve okulun bağışçısı Ülkü Bora, temsili doğum gününde, tüm öğrencilerin kendi evladı olduğunu söylerken ‘’Ben bir evladımı kaybettim ama şimdi binlerce evlat kazandım. Sizlerin başarısı ile mutlu ve gururlu olacağım’’ dedi.

Aynı zamanda okulun kuruluş günü olması sebebiyle bir mektup yarışması düzenlendi. Yarışmada Burak Bora’nın ağızından annesine yazılan mektup yazan öğrenciler arasından  dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’nde bu yıl 2.si düzenlenen geleneksel kan bağışı kampanyasına Masa Tenisi Dünyası’ndan büyük destek geldi.

Masa Tenisi Dünyası Dergisi tarafından başlatılan, Masa Tenisi Aileleri Birliği, Masa Tenisi Antrenörleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve İstanbul Veteran Masa Tenisi Kulübü tarafından desteklenen ‘’1 Raket, 1 Kan, 1 Hayat’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Masa Tenisi Gönüllüleri ellerinde raketleriyle birlikte kan bağışı kampanyasına gelerek kan verdi.

Masa Tenisi sporuyla ilgilenen sporcu, veli, veteran, antrenör, hakem ve idarecilerden oluşan Masa Tenisi Gönüllüleri, 14 Haziran 2015 Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ne kadar, ülke çapındaki tüm kan bağışı kampanyalarına katılarak masa tenisi camiası içinden 1000 kan bağışı toplamayı hedefliyor.

''1 Raket, 1 Kan, 1 Hayat'' sosyal sorumluluk projesi, spor camiası içinde gönüllü kan bağışının yaygınlaşmasını, sporcuların ve halkın bilgilendirilmesini, kan bağışı konusunda davranış değişikliği ve kalıcı bilinç yaratılmasının sağlanmasını amaçlıyor.


yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder