27.12.18

Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi-Yılmaz Parlar


EKONOMİNİN CAN DAMARI GİRİŞİMCİLİK

Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi

Girişimciler işletmelerinde başarılarını kendi iradeleriyle başarırlar. Bunun içinde, her girişimcinin etkili bir iletişimci olması, yumuşak satış becerisi, öğrenme kabiliyeti, İş stratejisi olmakla birlikde, girişimcilik, finansal, kariyer, duygusal veya genel iş riski alabilen özellikleri olması gerekir.



Yeni nesil girişimcilik ve yeni nesil girişimciliği destekleyen inovasyonun şart olduğu Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi 25 Aralık 2018, Salı günü Swissôtel  Bosphorus Hotelde  gerçekleşti. Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü Yasemin Gebeş’in açılış konuşmasıyla başlayan zirvede yeni nesil girişimcinin tüm özellikleri küresel örneklerle kıyaslanmalı şeklinde sergilendi.

Başarı için ihtiyaç duyulan, iletişim yetenekleri, esneklik ve uyarlanabilirlik, enerji seviyesinin yüksek olma, iş ahlakı, dürüstlük ve doğruluk şartları, girişimcinin iyimserlik, özgüven, belirsizlik töleransı yüksek olması gerekliği, başkalarıyla ortak çalışabilme gibi ilk maddeler konuşmaların odağındaydı.


Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü Yasemin Gebeş zirve hakkında kısa konuşması sonrası zirveye katılan, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı   Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu girişimcinin tüm izelliklerini kapsayan kavram olarak yetiştirilmesi, eğitimlerin verilmesi bakanlık olarak önemli görevleri olduğunun altını çizdi.


Bakan Kasapoğlu "İnsanoğlu daima daha iyiyi, güzeli ve doğruyu bulmaya çalışır. Teknolojide bütün yenilikler, bilimsel gelişmeler, hayatımızı kolaylaştıran icatlar, hep bu arayışın sonucudur. Girişimcilik ruhu ülkelerin gelişimini hızlandırır. Yeni nesillerimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi girişimcilik kavramı doğrultusunda yetiştirmek, bakanlık olarak önemli görevlerimizden biridir. Bakanlığımızın tüm merkezlerinde, sporun olduğu her yerde girişimci ruhun öne çıkması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. "  Açıklamalarında bulundu


PARA Genel Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner’in moderatörlüğünü üstlendiği Küresel İnovasyon Liginde Türkiye: Geleneksel Girişimcilik mi? Yeni Nesi Girişimcilik mi?  Konulu panelde Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı, TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Türk Telekom Grup Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Muhammed Özhan, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Borsa İstanbul Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen ve İBB Avrupa Birliği İlişkiler Müdürü Kübra Bayraktar Şişman panelist olarak katıldılar.




Yarını bugünden görebilmenin önemi olan girişimcinin İleri Görüşlülük, içden gelen Motivasyonu olması gerekli olduğu, ön koşulu risk almayı bilen girişimcinin Özgüvenli olması çalışmak önemli ancak çalışılan süreyi doğru yönetebilecek Zaman Yönetimi konusunda gelişme gösterbilmek, girişimci finansal bilgiler konusunda yeterli bilgiye sahip olmalı, Finansal Bilgi kısıtlı bütçe sorunundan ziyade parayı doğru kullanma beceresi, İş planı önemli, çabuk hayata geçirilebilir parçalara bölebilme şeklinde Planlama Yeteneği olmalı, Öngörülen durumlar tersi şekilde gerçekleşdiğinde iki seçenek, ya vazgeçmek, ya da esnek olup değişen şartlara ayak uydurarak yola devam etmek gibi  Esneklik özelliği gösterebilmeli zorluk karşısında pes etmemeyi sağlaması açısından iş dünyası için önemli bir meziyet sayılan hırsı kontrol edebilmeli,  Müşterilerle, personelle, ortaklarla veya yatırımcılarla doğru şekilde iletişim kurabilecek İletişim Becerisi, yeni trendleri belirleme becerisi somut adımlar atmak açısından önemli şeklinde sonuçlar çıkardığımız panelde tüm gerçekleriyle konu işlendi.



Zirve kapsamında düzenlenen panele sanatçı ve iş kadını Hülya Avşar'da katıldı. Avşar, panelde yaptığı konuşmada oyunculukla başlayan, TV şovu ve sahne ile devam eden girişimcilik hikâyesini anlattı. Başarılı olmak için insanın kendisine güvenmesinin esas olduğunu anlatan Avşar, hedefi olan ve bu hedefe doğru yürüyenlerin, girişim hikayelerinde başarısız olmalarının mümkün olmadığını söyledi., “Çok lüks, çok gösteriş bunlardan her zaman kaçmakta fayda var. Sizin neyiniz var, neyiniz yok, bunu insanların bilmesine gerek yok. Zaten sizin duruşunuza her şey yansır. Siz istediğiniz kadar 'oyum var, bunun yok' deyin, fark etmiyor. En büyük sermaye insanın kendisidir. Bütün zenginlik, insanın kendisidir. Bütün mücevherler, bütün arabalar sizsiniz.” dedi.


GYİAD Başkan Yiğit Savcı ise yaptığı konuşmada dijital dönüşüme dikkat çekerek, "Bu zihinsel bir dönüşüm. Bütün eski iş yapma şekillerinin dönüştüğünü gözlemlediğimiz bir yüzyıldayız artık. Bugün bankacılık sektörü de kendisini hızla dönüştürmeye çalışıyor. Sağlık ve tarım sektörü de dönüşmeye çaba gösteriyor. Bu çerçevede biz de bireyde, kurumlarda, toplumda dönüşüm diyerek yeni nesil bir sivil toplum anlayışı ortay koyduk. Bireyin dönüşümünü iş dünyasında bilhassa girişimcilikte daha çok kadının olabilmesi için, kadının dönüştürücü gücüyle eşleştiriyoruz. Kurumların dönüşümü için de dijital dönüşümden bahsediyoruz" dedi.



Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Yeni Nesil Girişimciliği Destekleyen İnovatif Finansal Enstrümanlar” panelinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Vekili Hakan Ertürk, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Grubu Koordinatörü Elif Koşok, GYİAD Başkan Yiğit Savcı, Halkbank KOBİ Ürün ve Süreç Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Volkan Sayim görüşlerini paylaştı.


Girişimcilerin ekonominin can damarı olduğu, gerçek tutku, sıkı çalışma, harika bir fikir ve öğrenme becerisi ile herkesin  bir iş kurabileceği ve girişimcilikde başarılı olabileceği, Mevcut deneyimin niş aramaya başlamak için harika bir yer olduğu, motive etmek için sermayeden ziyade bir amaca ihtiyacın olduğu, vurgulandı.


Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’nin son panelinde ise T.C. Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, KOSGEB Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu, Raya Organik Gıda Kurucusu Neslişah Alkoçlar, JCI Dünya  Başkanı İsmail Haznedar, Türkiye Teknoparklar Birliği Başkanı Faruk İnaltekin ve Y-Tong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Sabah Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin moderatörlüğünde ‘Geleceğe Yolculukta Girişimcilik ve Türkiye’nin Rolü’nü tartıştı.


Temel SEO yürütme, Müşterilerinize odaklanma, Bir satışı kapatma, Parayı yönetme, Para biriktirme, Stresi azaltma,  Üretken olma, Girişimci arkadaş edinme yeteneği olmalı. . Güçlü ve zayıf yönleri belirleme, Etkili insanları işe alma, yeni personel yetiştirme, Personeli yönetebilme,  A / B ayırma testi yapabilme becerisi olması gerekliğinden sonra yetişmiş gücle Küresel dünya içinde rol alabileceğimiz vurgulandı.




yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder