18.12.18

Binbir Gece Masalları-Yılmaz Parlar

Güldürürken Düşündüren Tiyatro

Çiğdem Tunç Tiyatrosu'nun “Binbir Gece Masalları” büyük keyif içinde izlenen oyundaki klasik masallar günümüz günceline örtüşen bölümleri seyirciyi hem güldürdü hem düşündürdü.



17 Aralık 2018 Pazartesi günü, Çiğdem Tunç Tiyatrosu'nun yeni oyunu “Binbir Gece Masalları”nın galası Sahne Maslak'ta muhteşem bir atmosfer içinde gerçekleşti.



Gala öncesi kokteylde Şehrazat karakterini oynayan Çiğdem Tunç’un Tahtırevanda olduğu oyun kıyafetleriyle kortej halinde, tiyatro sever dostlarıyla buluşan tiyatro ekibi galaya renk katdı. 


Kısa söyleşide Çiğdem Tunç, "Çok severek oynuyoruz. Yetişkinlere masallar anlatıyoruz. Binlerce yıl geriden gelen hikayeleri sahneye taşıyoruz. Çok mutluyum” Dedi.

Müzikal türündeki fantastik oyunda müzik, dans, koreografi, dekor canlandırma gerçekden mükemmel bir uyum içindeydi.



Son derece mükemmel şehrazat rolünü oynayan Çiğdem Tunç başarısına birde zarif hareketleri ekleyince tiyatronun tüm özelliklerini üstünde toplayan profesyonel bir performans sergilemiş oldu.


Eray Yasin Işık tarafından yazılan, Çiğdem Tunç'un hem yönettiği hem de Şehrazat karakterine hayat verdiği oyunun diğer rol arkadaşları; Ergün Demir, Sema Aras, Abidin Yerebakan, Deniz Salman, Alper Çorumluoğlu, Soykan Kişioğlu, Ezgi Küçük, Savaş Özkartal, Derya Yıldız, Gökmen Göçbeyli, Gülben Başer, Tunahan Çilingir ve Balca Aydoğdu.



Tiyatroda birde vefa örneği vardı. Çiğdem Tunç, yıllarca aynı sahneyi paylaşan, her oyunun galasında kendisini yalnız bırakmayan Mehmet Ali Erbil'e özel yıldızlı koltuk ayırdı. Yoğun bakımda olan Erbil için “İyileşecek, gelip yerine oturacak” inancında olduğunu söyledi.


Ayrıca, Tunç, öğle saatlerinde hastaneye kaldırılan Ayşen Gruda ile ilgili de "Ayşen çok eski dostumdur. Yeri doldurulamayacak bir sanatçıdır. Acil şifalar diliyorum. Bir an önce sevenlerinin arasında olması en büyük temennim" şeklinde mesaj gönderdi.



Tuğba Özay, Engin Çağlar, Abdullah Şahin, Betül Arkın, Kaan Cüreklibatur, Banu Noyan, Parla Şenol, Hazım Körmükçü, Zeynep Tandoğan, Nevra Serezli, Murat Parasayar, Acelya Elmas, Murat Evgin, Ruhsar Öcal, Ece Gürsel, Neslihan Yargıcı başda olmak üzere galada  pek çok ünlü isim vardı.



Çiğdem Tunç’un göz kamaştıran Şehrazat kıyafetlerini duayen ünlü modacı Yıldırım Mayruk hazırlamış.


Akademi saha eğitim yöneticisi Musa Fırat yönetimineki Bereket Döner ve Hacı Şerif'in sponsor olduğu galada irmik helvası, dönerin lezzeti ve içecekler konukları memnun etdi.

Tiyatro kimliği;
Yazan: Eray Yasin Işık
Yöneten: Çiğdem Tunç
Oyuncular: Çiğdem Tunç (Şehrazat/Anka Kuşu)
Ergün Demir (Şehriyar/Kırkharami/Denizci Simbat)
Sema Aras (Sultan)
Abidin Yerebakan (Balıkçı Baba)
Deniz Salman (Vezir)
Alper Çorumluoğlu (Haberci)
Soykan Kişioğlu (Haberci)
Ezgi Küçük (Dünyazat)
Savaş Özkartal (Köle)
Derya Yıldız (Harem Kızı)
Gökmen Göçbeyli (Cellatbaşı)
Gülben Başer (Harem Kızı)
Tunahan Çilingir (Şahzaman)
Balca Aydoğdu (Harem Kızı)
Kostüm Tasarım: Yıldırım Mayruk
Kostüm Sorumlusu: İpek Sağlam
Afiş Fotoğrafı ve Tasarım: Tamer Özbek
Müzik: Nida Şan
Koreografi: Veysel Aymaz
Dekor ve Sahne Tasarımı: Cihan Aşar
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder