25.10.18

SKAL İstanbul Klübü, Ekim 2018 Aylık toplantısı-Yılmaz Parlar


SKAL İSTANBUL – ATATÜRK TURİZMİ

Başkanlğını, Ata Eremsoy’un yaptığı SKAL İstanbul Klübü, Aylık toplantısını 23 Ekim 2018 Salı günü Barbaros Point Hotelde, Cumhuriyetimizin 95 yılı kutlamaları kapsamında, Türk bayrakları ve konuşma kürsü arkasında ölümsüz Atatürk’ümüzün posterinin bulunduğu Ata’mızın turizme verdiği ışık doğrultusunda gerçekleştirdi. 




SKAL İstanbul Klübün bu anlamlı milli duygu yüklü hazırladığı toplantı Türk Turizmine ve Dünya Turizmine ilham veren Atatürk’ün turizm ilkelerini bir kere daha hatırlatdı.

Atatürk “ Yurtda Sulh, Cihanda Sulh ” sözleri, Türkiye turizmine ve Dünya turizmine yol göstermektedir. Turizmin ön koşulunun, ancak güvenli barışçıl bir ortamda mümkün olabileceğidir. 



Türkiye’ye hoş geldinizin özünde  Atatürk’ün Ülkesine hoş geldiniz demek gerekir.

Fikir dehası Ata’mızın, gençlik başda olmak üzere her yaş, kültür turizmi ekoturizmi ön plâna çıkaran turizm çeşitlemeliridir. Bunlar uygulanabilindiği takdirde hoş görünün ön plana çıktığı faktörle, turizmin esas yapısı elde edilir. 



Siyasi gerginliklerden uzak, gerek uluslar arası, gerek ulusal barış ortamı turizmin gelişebilmesi için zorunlu olan ön koşuludur. Uyumlu ilişkiler anlamına gelen, güvenliktir. Toplumun hayatında dengenin sağlanmasıdır, barışcı olmak. 

Barış ortamının, sosyal düzenin varlığı temeldir ve hukuk ve kazanılmış haklara saygın olan insanların özgür hareketi için baş koşuldur.



Yolculuk ve konaklama sırasında turistlerin, can ve mal güvenliğinin sağlanması gereklidir. Güvenliğin olmadığı ortamlarda turizmin gelişmesi mümkün değildir. 

Turizmde verimsiz günler geçirdiğimiz, bu günlerde, turizmimiz olumsuz etkilenmiş, ülkemize yönelen Avrupalı turistlerin başka ülkelere gitmesine de yol açmıştır.  



Barbaros Point Hotel Genel Müdürü Cihan Yılmaz ve Yönetim Kurul Başkanı Dursun Özbek ’in ev sahipliğinde gerçekleşen SKAL İstanbul Klübün aylık toplantısına SKAL Dünya geçmiş dönem Başkanı Hülya Aslantaş, SKAL Türkiye Federasyonu Başkanı Faik Alsaç, Anadolu Folk Topluluğu Sahibi Göksenin İleri SKAL İstanbul Başkanı Ata Eremsoy, As Başkan Ayşe Önen, Selma Tatar, Can Arınel, Mustafa Yalçın, başda olmak üzere SKAL yönetim kurulu  ve üyeleri katıldılar. 




Genel Sekreter Can Arınel’in konukları takdiminden sonra geleneksel toast ritueli yapıldı. SKAL İstanbul Klübü Başkanı Ata Eremsoy kısa konuşma gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yaklaşan şu günlerde, Başkan Ata Eremsoy nezdinde yönetim kurulunun hazırladığı geleneksel ekim ayı toplantısının Cumhuriyet ortamı içinde gerçekleşmesi tüm konuşmaların, söyleneceklerin zaten bütünüydü.




Üyelerden Sevda Yılgaz’ın masalarda mevcut elbayrakların yanı sıra büyük bir bayrakla Cumhuriyet Atatürk tişortuyla gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Tüm salonunun çoşkuyla marş eşliğinde bayrakları dalgalandırmaları, ne kadar resmi bayram kutlamalarına susadığımızı özlediğimizi gösteriyordu. 




Başkan Ata Eremsoy Kenya Karibuni  Mombasa’da 17. -21. EKİM 2018 tarihleri arasında yapılan, 79. SKAL Dünya Kongresine katılan, SKAL Türkiye Federasyonu Başkanı Faik Alsaç’ı Dünya kongresi hakkında bigilendirmesi için kürsüye davet etdi. 




Türkiye Federasyonu Başkanı Faik Alsaç Dünya kongresi ve Kenya hakkında bilgiler sundu.

Pek çok tatil beldesine sahip Kenya'nın en eski ve en büyük liman şehri Mombasa’nın iklim, doğal vahşi yaşam rezervleri, tabiat manzaraları,  insanları, Afrika'nın popüler safari 



destinasyonu hakkında konuştu. Mombasa, egzotik kültür karışımlarını, tarihi, hayat tarzları

 bazı gözlemlerini aktardı. Başkenti olan Doğu Afrika'nın ekonomik merkezi sayılan, Nairobi, turizm altyapısı hakkında bilgiler paylaştı.



SKAL İstanbul Klübü Başkanı Ata Eremsoy Mükemmel şekilde ev sahipliği yapan, Barbaros Point Hotel Genel Müdürü Cihan Yılmaz’a teşekkür ifadesi için plaket takdim etdi.
Gözden kaçmayan, seçkin mutfak örneklerinden oluşan mükemmel menü hazırlayan ve güleryüzlü senkronize servis hizmeti sunan, Barbaros Point Hotel personeliyle yönetim kurulunun aile fotoğrafı çektirmesiyle toplantı son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder