14.10.18

İTO EKİM 2018 MECLİS TOPLANTISI -YILMAZ PARLAR


İTO EKİM  2018 MECLİS TOPLANTISI 

“Yüksek enflasyon üretime tasarrufa zarar veriyor”


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç Ekim ayı meclis toplantısında “İTO olarak enflasyonla mücadeleye her türlü desteği vermekteyiz. Yüksek enflasyonun bir anlamda üretime de tasarrufa da zarar verdiğine inanıyoruz. Ama hepsinden önemlisi 423 bin üyemize enflasyonla mücadelede örnek olmamız gerektiğine inanıyoruz.”dedi


İstanbul Ticaret Odası Geleneksel aylık toplantısını 11 EKİM 2018 Peşembe günü gerçekleştirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Başkanı Öztürk Oran,   Banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanı, yüz milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanması gerektiğini söyledi  Gündem maddelerin okunmasından sonra, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’i konuşmasını yapmak üzere davet etdi. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nın ekonominin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların atlatılması bakımından büyük önem taşımaktadır.”dedi  


İTO Başkanı Şekib Avdagiç Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde çok önemli tedbirlerin devreye sokulduğunu, Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararıyla başlayan süreç, Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile güçlenerek, orta vadeli bir vizyon kazandıüını . YEP, Topyekun Enflasyonla Mücadele Programı ile güçlendirildiğini, sıkıntılı sürecin az zararla atlatılması bakımından stratejik bir dönüm noktasının daha geride bırakıldığını, enflasyonla mücadelede birlikde olunması gerektiğini vurguladı. 


Avdagiç, “Ekonominin reel tarafları kadar duygusal yönüde mevcut.  Psikolojik üstünlüğün korunabilmesi halinde enflasyonun yukarı doğru tırmanması önlenebilir. Enflasyonla mücadelede örnek olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de, İTO Yönetim Kurulu olarak, son derece önemli bir karar aldık. 2018 yılı sonuna kadar İstanbul Ticaret Odası’nın üyelerine yönelik belge hizmetlerinde yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Ticaret sicil harçlarımız ve bazı diğer hizmet bedellerimiz kamu tarafından belirlendiği için onlarda indirim yapamıyoruz. Ama bedeli odamız tarafından belirlen belge hizmetlerinde indirime geçiyoruz.”açıklamalarında bulundu.



Başkan Şekib Avdagiç, şirket KDV hakkında;   biriken KDV’lerinin ödeme süreçlerinin hızlandırıp yıl sonuna kadar başvuruların tamamının neticelendireceğini, 2019 yılının başından itibaren ödemelerin başlayacağını hatırlatdı. Devletten KDV alacak olan şirketler nakit açısından rahatlayabilecekler. 

Kredi vadelendirilmelerin KOBİ leride kapsamasını, “Bankaların KOBİ’lerin 15 milyon TL’nin altındaki nakit kredilerini vadelendirirken, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) belirlediği yönde olmalıdır.”dedi  
Kamu alacaklı şirketlerin ödeme belirsizliklerinin takvime bağlı ödemelerle rahatlıacağının altını çizdi. 
Ayrıca kamudan ihale almış müteahhitler, artan maliyetler karşısında zor duruma düşmeleri neticesinde, sıkıntıya karşı fiyat farkı kararnamesinin yayınlanmasını veya müteahhitlere herhangi cezai işlem uygulanmadan mevcut işinden çekilme hakkı tanınmasını beklediklerini ifade etdi.  

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder