16.5.18

Bosphorus Awards Ödülleri-Yılmaz Parlar


Bosphorus Awards Ödülleri


Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nın bir kuruluşu olan Brandday.net İnternet Gazetesi’nin 2.’ni düzenlediği Bosphorus Awards Ödül Töreni, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Maltepe Belediyesi ile ortak düzenledi. 11 Mayıs saat 20.00’da başlayan ödül töreni’ne sanat, iş, siyaset, basın ve akademik camiadan pek çok tanınmış isim katıldı.


“TAVAK Vakfı Türkiye ile Avrupa Arasında Bir Köprü Görevi Görmektedir” 
Usta televizyon sunucu Gülgün Feyman’ın sunuculuğunu yaptığı ödül töreni, TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in açılış konuşması ile başladı. Faruk Şen Konuşmasında: “2.’sini düzenlediğimiz Bopshorus Awards Ödül Töreni’ne katkılarından dolayı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Maltepe Belediyesi İstanbul’da örnek gösterilecek bir belediyedir.

Almanya’dan bu yana tanıdığım değerli Kardeşim Ali Kılıç başarıyla başkanlık görevini icra etmektedir” dedi. Faruk Şen konuşmasının devamında: “Bugün bu ödül törenine Avrupa’dan ve Türkiye’den çok önemli dostlar katıldı. TAVAK Vakfı olarak üzerimize yüklediğimiz misyon, Türkiye ile Avrupa arasında bir köprü görevi kurmak, TAVAK Vakfı olarak bugüne kadar bu misyon adı altında pek çok çalışmaya imza attık. Bugün Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerine doğrudan katkı vermiş en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesiyiz.”

“Bu Anlamlı Gecede Sizlerin Arasında Bulunmaktan Dolayı Çok Mutluyum.” Faruk Şen’in ardından söz alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sözlerine TAVAK Vakfı Başkanı Prof.
Dr. Faruk Şen’e teşekkür ile başladı. Ali Kılıç: “ TAVAK Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz ödül töreni ile sizlerin arasında bugün bulunmaktan çok mutluyum. Faruk Hoca ile Almanya’da gazetecilik yaptığım dönemde tanışmıştım. Bugün bana jüri özel ödülünü layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum kendisine. Maltepe Belediyesi’nde Başkan olarak göreve başladığım günden bu yana, Maltepe Halkı’na eşit, adil bir başkan olma gayreti içerisindeyim. Her kesimi kucaklıyoruz. Bu demokrasinin bir gereğidir.” Dedi.

“Değerli Dostum Prof. Dr. Faruk Şen’e Ödül İçin Teşekkürlerimi Sunuyorum.”
Ödül Tören’ine bir başka önemli isim, Türkiye- AB Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger’de katıldı. Prof. Dr. Faruk Şen tarafından jüri özel ödülüne layık görülen Büyükelçi Berger sözlerine Prof. Dr. Faruk Şen’e teşekkür ederek başladı. Büyükelçi Berger: “Prof. Dr. Faruk Şen ve TAVAK Türkiye-AB ilişkilerine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Türkiye, AB’den uzaklaşmamalıdır.” Dedi. Daha sonra sahneye Didem-Sinem Balık Kardeşler çıktı. Avrupalı Türkler arasında en iyi ses sanatçıları ödüllerine layık görülen kardeşler, 2 tane opera müzik seslendirerek salonda renkli anlar yaşattı. “Turgut Torunoğulları İş Dünyasında Yılın Avrupalı Türk’ü seçildi!” Edelstaal Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları’na ödülünü Prof. Dr. Faruk Şen takdim etti. urgut Torunoğulları Konuşmasında: “Hollanda’da büyüyen bir yatırımımız vardı şimdi bu yatırımları Türkiye’de sürdürüyoruz. Biz Avrupalı Türkler olarak zaten Avrupa’ya entegre olmuşuz, politik süreçler bizi tam üyelikten vazgeçiremez” dedi.

“Avrupalı Türklerden Ödül Alan İsimler!”
Profesyonellerden GMBH Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kılıç ödül alırken, Basında Avrupa- Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Işın Toymaz kazandı. STK’da Avrupa Türk İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Güler ödül alırken, Nedim Gürsel en iyi yazar ödülünü aldı.

“Avrupa’yı ve Türkiye’yi birleştiren Bir Gece.”

Almanya kökenli ve şimdilerde Türk Vatandaşlığına da geçen Wilma Elles en iyi aktris ödülünü alırken: “İstanbul Boğazı Anadolu ve Avrupa’yı birbirinden ayırsa da biz ortak değerler altında buluşuyoruz” dedi.

“Türkiye’den Ödül Alan İsimler!”

Türkiye’de basında Show TV Ana Haber Sunucu Ece Üner basında ödül alırken, Moda da Çiğdem Akın, Sanatta usta oyuncu Dilek Türker ödülün sahibi oldu. En iyi oyuncu ödülüne ise Kanal D’de yayınlanan Siyah-Beyaz Aşk Dizisi’nin başrol oyuncu Birce Akalay aldı. Birce Aklay konuşmasında ödül için TAVAK Vakfı’na ve Prof. Dr. Faruk Şen’e teşekkürlerini iletti.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder