5.5.18

BEYOĞLU 12. GELENEKSEL HALİÇ YELKEN YARIŞLARI BAŞLADI-YILMAZ PARLAR

BEYOĞLU 12. GELENEKSEL HALİÇ YELKEN YARIŞLARI BAŞLADI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Bin Öğrenciyi Deniz Sporlarıyla Buluşturduk. Önce Gençlerimiz Dedik. Bugüne Kadar Bin Tane Öğrencimiz Olmuş Ve 35 Aktif Sporcumuz Var”

Beyoğlu’nda bu yıl 12.si düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları’nın startını veren Başkan Demircan, “Gençlerimiz denize bu kadar yakınken denizden uzak olmaları doğru değil dedik ve onların hayatlarına heyecan verecek, spora katacak futbolun dışında bir alan açmayı düşündük. Bu kapsamla bin öğrenciyi denize alıştırmak bizim için kıymetliydi” dedi.

Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile bu yıl 12'ncisi düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları Hasköy sahilde başladı. Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü önünden başlayıp, Türkiye Yelken Federasyonu'nun belirlediği parkur içerisinde gerçekleşecek yarışların startını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi. Optimist ve Laser 4.7 tipi yelkenliler ile yapılan yarışlara, 8 kulüpten 60 genç sporcu katıldı. Yarışlarda, Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü'nde eğitimlerine devam eden ve yaşları 7 ila 18 arasında değişen 9 sporcu da Beyoğlu'nu temsil etti.

35 Aktif Sporcumuz Var
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, deniz sporlarının önemli olduğunu belirterek "Gerçekten mutlu ve gururluyum.14 yıldır görevdeyim ve göreve gelişimin 3-4 yılında su sporlarını özellikle optimist alanında bu konuya eğildik. Bugün yelken yarışlarının 12'ncisini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar bin tane öğrencimiz olmuş ve sabit daimi 35 aktif sporcumuz var. Buna bakarken bir kaç zaviyeden baktık. Önce gençlerimiz dedik. Gençlerimiz denize bu kadar yakınken, suya bu kadar yakınken sudan ve denizden uzak olmaları doğru değil dedik. Onlara hayatlarına heyecan verecek, spora katacak futbolun dışında bir şey yaptıracak bir alan açmayı düşündük ve bu mahalleden bin öğrenciyi denize alıştırmak bizim için kıymetliydi.” dedi.

Bu Spor Aracığıyla Gençlerimize Ufuk Da Vermiş Oluyoruz
Başkan Deemircan, “Deniz bizim veli nimetimiz ondan balıkta geliyor ondan ticarette yapılıyor turizmde yapılıyor. Asıl bu spor aracığıyla biz gençlerimize ufukta vermiş oluyoruz. Bu ufuğun içerisinde meslek edinecek; gemiye, gemiciliği onu taşımacılığa yöneltmek istiyorduk. Eminim ki bu bin kişi içerisinde geleceğini buna endekslemiş insanlar çıktı. Bizim Haliç sahilimiz var ve buraların anlamlanması ve gelişmesi gerekiyor. Başladığımız da bunları düşünüyorduk bugün bunları realize etmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye girenlere 6 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da düzenlenecek tören ile kupa ve madalyaları takdim edilecek.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder