22.4.18

AJDA AHU GİRAY KONSERİ-YILMAZ PARLAR

AJDA AHU GİRAY ANLATILMAZ DİNLENİR

Büyülü Ses, Şirin Sahne, Elit Seyirci…

Şarkı söylemek, duygu ve bağlantının bir dili. Bağlantının gözlerdeki sevinci ve heyecanı görmek, ses tonların, yükselen güçlerinde sevinç yaşamak, daha önce hiç söylenmeyen şarkı sözleri duymak. İşde böyle bir konserde yaşam yoluna devam diyorsunuz. 

Fısıldar gibi söylenen şarkının her kelimesinde ayrı anlam ruhu, yaşatan, nereye giderse gitsin kalpten kendi kalbine ve kalplere söyleyen, yüreklere dokunan sanatcı, fransızca şarkılarda parıldıyan yeni ses, Ajda Ahu Giray’dan söz ediyoruz.
Kelimelerle ifade edilmeye mukdedir olmayan, ancak dinlenirse tanımlanan, Türkiyen’in Efsane şarkıcı Edith Piaf’ı şeklinde etiketlemek istesekde söylediği farklı ve özgün bir yorumu var, sanatcının.
Şarkılarıyla İnanılmaz iletişim kurma yeteneği var. Sahnede kendine söylüyor, duygusal köprü kurduğu seyircisinede söylüyor, şarkılarıyla kalpden kalbe uzanan bir yol çiziyor. 

İçden olunca iç güven kendiliğinden geliyor. Sahnede cesur, rahat, huzurlu, parıldayan bu haliyle dinleyicisine huzur veriyor.

Çok etkileyici orijinal organik sesi, derin sözleri ikisi birbirleriyle mükemmel bir şekilde adım atan ne kendi şarkıları ne de kendisi kimseye benzemiyor. Kendine güvenen cesaretine sahip sanatcının, özgün olmanın mantığını yerine getirdiğini hissediyorsunuz.

Müziğiyle, duyguyu etkileyerek, dinamik yüksek yeteneğiyle girdiği derinden rezonansla bedenlerimize ruh verip, zihinlerimize adeta kanatlar takarak hayal gücüne uçurdu, şarkılarında..

Bozkırda koştuk, çiçek bahçelerinde gezindik, denizlere açıldık. sevdiğimizle birlikde baş başa masada olduk, sevindik, neşelendik, dramatik etki yaratan kalp kırıklığı şarkılarında ağladık.

Tüm duyguları yaşatan sanatcı Ajda Ahu Giray, Yeşilköy İDSA Handan Birim Kültür Merkezinde 20 Nisan 2018 Cuma günü iki saatlik konser verdi.

Rahat huzurlu atmosfer yaratan konserdeki kolay dinlenen ruh müziği Repertuarda; Fransız Şarkılardan Portekiz Fadolarına kadar uzanan müzik yolu oluşturdu.

J' ai deux amours, La javanaise, I love Paris, Youkali, Et maintenant, Ne me quitte pas,
Medley Piaf; La vie en rose-Je ne regrette rien -Sous le ciel de Paris-Padam, Milord
Medley Aznavour-Piaf: La boheme-La foule-Emmenez-moi
El gibi, Sigaramın dumanına sarsam, Nazende sevgilim,
Fadolar;  Que Deus me perdoe, Nem as paredes confesso, Uma casa portuguesa, Havemos de ir a Viana, Eski fotoğraflar.
Le chant des hommes (kendi şarkılarından, Nazım Hikmet şiirinin bestesi İnsanların türküleri. .)
La vagabonde (kendi şarkılarından, denizlere acılıp kıyıları özlerim
La paresseuse (kendi şarkılarından)  gibi parçaları seslendirdi.

Saf duyguyla melodik, büyüleyici, çekici, zevkli, dürüst bir yürekten söylenen, işitsel sanat yaratan şarkıları dinlediğinizde; ruhsal dokunuşlarıyla hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz, onu dinlemenin tam bir ayrıcalık olduğuna tanıklık ediyor.
Sahnede olmayı seviyorum diyen sanatcı ile Sahne almadan önce Kulisde yaptığımız kısa söyleşide; Türkiye’nin Edith Piaf’ısınız şeklinde etiketlemizi, bunlar sadece klişeleşmiş etiket olduğunu, tüm kalbiyle, gelen tüm şarkıları eşit odak ve özveri ile söylediğini aktarıyor.

Şarkılara kişisel bir dokunuş ile eski bir popüler şarkıyı yeniden yaratdığını performansıyla, etkileyici olarak şarkının her satırını nasıl şekillendirdiğini gözlemliyoruz.

Albüm ile sorumuzu cevaplarken, sevenleri, dinleyenleri kendisini zorladığını şarkılarını bir kaçını tümünü bir arada bulmayı arzuladıklarını söylüyor.
Ajda Ahu “Albüm sayesindede dünyanın dört bir yanından gelen çeşitli insanlarla ilişki kurmaya farklılıklarımıza rağmen, düşündüğümüzden çok daha farklı olduğumuzu anlatmak için müziğim ışık tutabilir.”şeklinde sözüne ek getiriyor.
En büyük arzusu; Ülkeyi kendi alanında olumlu olarak yurt dışında tanıtmak. Dünyanın çok ülkesinde konserler vermek..

Doğru ekipmana sahip olmak, sesleri yakalamak doğru mikrofon türünün olması son derece önemli olduğunu söyleyen sanatcı kendisine eşlik edecek olan grubu oluşturan, Türk, Portekiz, Amerikan, İtalyan arkadaşlarını tanıştırıyor. Keman İlker Görgülü, Gitar Elia Casu, Kontrbas Aaron Goldsmith, Davul Riccardo Marenghi.

İtalyanca şarkılarıda repertuara alacak sanatcının kendi şarkılarıyla süper star olmaya en yakın sanatcı olacağı görüşündeyiz.

yilmazparlar@yahoo.com.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder