6.3.18

İstanbul SKAL klübü zincir değişim töreni -Ritz Carlton Hotel-5 mart 2018-Yılmaz Parlar

SKAL REGALYE ATA EREMSOY’DA

Yeni Yönetim ve Yeni Yıl Turizm Beklentileri
SKAL İstanbul Klübü yönetim kurulu 2 yıllık başarılı yürüttüğü görevden sonra yeni yönetime hizmeti devretdi.

İstanbul’daki Turizmcilerin en gözde en önde gelen turizm profesyonellerin isimlerini bünyesinde toplayan İstanbul SKAL klübü 5 mart 2018 Pazartesi günü İstanbul Ritz Carlton Hotelde, Genel Müdür Nicolas Kipper ev sahipliğinde zincir değişim töreni gerçekleştirdi. Uluslarası SKAL Dernekleri Federasyon Başkanı Faik Alsaç Regalyeyi, Yönetim Kurul Başkanı Fatma Bahar Birinci’den As Başkan görevindeki  Yeni Başkan Ata Eremsoy’a devretdi. Boşalan As Başkanlık görevine SKAL İstanbul Klübü Genel Sekreteri Ayşe Önen seçildi.


Seçimli Genel Kurul sonrası düzenlenen törende, devir teslim esnasında gözler dudaklar gülümse de yinede başarılı hizmete doyamamanın burukluk duyguları gizlenemiyordu.
Başkan Bahar Fatma Birinci,  yönetim kurul üyelerine fedakarlıkla çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Vefa örneği gösterek İstanbul SKAL Klüb sekreterliğini yürüten Güliz Mumcu’yu da unutmayarak, armağan verdi.

Turizm hizmeti sunumunda tüm süreçlere hakim olan, sektörde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapmış ve konusunda uzman; dinamik ve yenilikçi bir ekip olan yönetim   güçlü kadrosu, bilgili alt yapısıyla, takım ruhu anlayışıyla, kalite, dakiklik ve ilkelerinden taviz vermeden,
2 yılda sektörüne yarattığı katma değeri ortaya koyan yönetim hedeflerinin çok üstünde olan başarılı çalışmalardan, turizm  sektörüne kazandırdığı ivmeden memnuniyetle ayrıldılar.


Çok kapsamlı ve belirli bir tecrübeye sahip yönetimin yeni kadrosu da Türkiye için önemli bir sektör olan Turizmin haketdiği doruklara geleceği inancıyla görevi üstlendiler.


Tören öncesi Network’e imkan sağlıyan kokteyl sürecinde, Turizm duayenlerinden Ferit Volkan yine turizmin yapı taşları isimlerin olduğu grubda 2018 Türkiye ve Turizm konusunu açtı.
Küresel çapta ve Ortadoğu’da hareketli geçen 2017 yılının ardından yeni yılda dünyayı, Türkiye’yi nelerin beklediği konusunda ortak fikir; Türkiye’nin dış politikadaki Batı ve Rusya ile ilişkileri bağlamında politikalarının 2018’de nereye evrilebileceğine geldi.  ABD yönetiminin Rusya'yla dünya siyasetini ilgilendiren belli konularda uzlaşı arayışı içinde olacağını düşünürken, asıl gerilimi ekonomik hegemonyasını etkileyecek Çin ile yaşanacağı görüşü.

Türkiye’nin dış politikasının “Ortadoğululaştığı ” Ankara için “Avrasyacılığın” iktisadi imkanı olduğunu ise düşünmemesi.
Rusya ile artan nüfuzu nedeniyle doğrudan çatışma gerekçesi bulmazken, Çin ile de vekalet savaşlarının öne çıkacağı, İslam dünyası giderek zayıflarken, Türkiye’nin ise Batı karşıtı söylemlerinin altının boş olduğunu,  Türkiye’nin Ortadoğu’daki etkinliğinin zorlu bir döneme gireceği öngörüsü, İran ve Rusya ile işbirliğinin yeni bir askeri ittifak getirmeyeceği ve Türkiye’nin Batı’ya daha fazla yaklaşacağı bir 2018 yaşanacağı görüşünde, fikirler dile geldi. Dolayısıyla 2018 Turizmi batıya hedefleneceği rota yine batı olacağı inancı ortak görüşdü.

Gece oldukça renkli geçti.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder