8.2.18

Canovate Isı Pompaları, ISK- Sodex 2018 Fuarı’na katılıyor-Yılmaz Parlar

Canovate Isı Pompaları, ISK- Sodex 2018 Fuarı’na katılıyor

Enerji bağımlılığını azaltmanın yolu,
Isı Pompasından geçiyor

Canovate Enerji’nin %85’e kadar yerlilik oranıyla imal ettiği, büyük oranda doğadan aldığı enerjiyle ısıtma/soğutma yapan “ısı pompaları”, enerji giderlerinde %80’e kadar tasarruf ettiriyor. Toprak, su ve havada varolan ısıyı kullanan “Canovate Isı pompaları” sayesinde, kullanılacak enerjinin %70- %80’i toprak’tan, su’dan veya hava’dan bedavaya alınabildiği için, enerji giderleri ciddi oranda düşüyor. Dünyanın en büyük sorunlarından birisi olan karbon ayak izini düşürmek, fosil yakıtlara bağımlılığı ve dolayısıyla yurtdışına enerji bağımlılığını azaltmak için günümüzdeki bilinen en yeni teknoloji ısı pompalarıdır.
Canovate Group şirketleri arasında yer alan Canovate Enerji Sistemleri, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 10 Şubata kadar devam edecek olan ISK-Sodex İstanbul 2018 Fuarı’na katılıyor. Fuarda, 7.Salon A06 nolu standında, hava-su-toprak kaynaklı, endüstriyel ve konut tipi ısı pompaları, indirekt adyabatik soğutma sistemleri, doğal soğutma grupları (Free Cooling Chiller) ve hassas klimalarını sergileyecek.

Yurtdışı ve ülkemizde yetişen mühendislerin üretimini yaptığı doğadan aldığı enerjiyle ısıtma/soğutma yapan “ısı pompaları” nın 10 yılı aşkın ar-ge ve tasarım geçmişi bulunuyor.
Isı pompaları hakkında bilgi veren Canovate Enerji Ar-Ge Müdürü M.Erhan Kaya, şunları söyledi:
“Isı pompaları, doğru uygulandığında, kullanıcılarına %80’e kadar yakıttan tasarruf sağlayabilir. Bu işin en güzel tarafı, bu sistemin enerjiyi kendi ülke kaynaklarından almasıdır. Çünkü enerjinin çok büyük bir kısmının alındığı yer; su, hava veya topraktır. Özetle, enerjinin %70-80’e kadar oranlarda su, hava veya topraktan alınmasıyla, mekanların ekonomik olarak ısıtılması ve soğutulması bu sistemlerle gerçekleştirilebiliyor. Son dönemlerde, konutlar, fabrikalar ve özelikle otellerden yoğun talep gören ısı pompaları, projenin büyüklüğüne göre kendisini 8 ay - 24 ay gibi çok kısa sürelerde amorti edebiliyor. Örneğin, bir turizm tesisinde, kışın ısıtma görevini yapan ısı pompaları, yazın da soğutma görevini yerine getirerek, soğutma için ayrıca bir klima sistemine yatırımı da gereksiz kılıyor ve böylece iklimlendirmeye yönelik ilk yatırım maliyetlerine pozitif yönde etki edebiliyor. Hatta, eğer projenin koşulları uygun ise, enerji geri kazanım özelliğine sahip ısı pompalarıyla, yazın iklimlendirilmek istenen ortam soğutulurken, aynı anda lokasyonun sıcak su ihtiyacı veya başka bir lokasyonun ısıtma ihtiyacı da karşılanabiliyor. Hem de cihazın genel soğutma kapasitesini etkilemeden ve hiçbir ek tüketim oluşturmadan sıfır maliyetle bu gerçekleştirilebiliyor.” dedi.
Canovate Isı Pompalarının uygulandığı projelerden birkaç örneği anlatan M.Erhan Kaya, bu projeler arasında; Eskişehir’de Hızlı Tren Test ve Arge merkezi olan URAYSİM, Admiral Hotel Resort &Spa, Sunrise Park Resort & Spa, Bursa Beyçelik, Bursa Sanko’yu belirtti.

-Otellerde ısıtma, soğutma ve sıcak su amaçlı %80’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Konutlarda yakıt cinsine göre, %50- % 80’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Fabrikalarda prosese göre, %60-%80’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-AVM’lerde, %70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Seralarda, %70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Kümeslerde, % 70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Kamu binalarında, %70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Okullarda, % 70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.
-Ofislerde, % 70’e kadar enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

Canovate Group, veri merkezi (data center) ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyanın ilk 10 global markası arasına girdi. 50 yıllık geçmişiyle %100 Türk firması olan Canovate Group; bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma alanlarında birçok ar-ge projesi yaparak, ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ediyor.
İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibi ve (tüm grubun bünyesindeki) 1000’in üzerinde çalışanı ile yüksek teknoloji üretim yapan mühendislik odaklı bir şirketler grubu olan Canovate, özellikle veri merkezi (data center) ve fiber optik teknolojilerindeki geniş ürün gamını 4 kıtada 71 ülkeye ihraç ediyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder