21.1.18

29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct Anfaş fuarı, 17 Ocak 2018 -Yılmaz Parlar

VALİ’SİZ BELEDİYE BAŞKANSIZ ANFAŞ  
Yerli -yabancı, katılımcı-ziyaretci Gözlerin Antalya Valisini ve Büyükşehir Belediye Başkanını aradığı Anfaş fuar açılışına, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş katılırken, Şu soruyu akla getiriyor. Tarihi çok önceden belli olan kent turizmi, kent ekonomisi için önemli olan katkı sağlıyan fuar neden ikinci planda kalır. Neden Önemsenmez. Mutlaka geçerli sebebleri olsa bile, mazereti ön plana sürülen seyahatleri ikinci plana alabilir olmaları, büyük çoğunluğun ortak düşüncesini ve konuşmalarını oluşturdu.

81 il ve 27 ülkeden profesyonel ziyaretçiyi, katılımcıları bir araya getiren,  29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct gibi Antalya’nın marka Anfaş fuarı, 17  Ocak 2018 Çarşamba günü, şehir bandosunun başda Atatürk’ümüze ve aziz şehitlere saygı duruşu sonrası İstiklal marşımızı çalışıyla birlikde, açılış konuşmaları ve kurdele kesimiyle açıldı. Mehderan bandosunun mehder marşları 20 Ocak 2018 tarihine kadar sürecek fuar açılış törenine renk katdı.

Antalya Valisi ve Büyük şehir Belediye Başkanının bulunmadığı törene Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Özen, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçilik Birinci Müsteşarı, Ekonomi Ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Rüdiger Lotz başta olmak üzrere STK örgüt Başkanları-temsilcileri yabancı konsolos temsilcileri katıldı.

ANFAŞ fuarları hakkında, Antalya  kazandıkça Türkiye kazanacaktır diyen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı yaptığı konuşmada, ANFAŞ olarak çeyrek asrı aşkın süredir Antalya’nın marka fuarlarını açmanın gururunu yaşadıklarını, eş zamanlı iki fuarın, 60 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiklerini, fuarın geçen yıla göre,  yüzde kırk oranında bir büyüme gösterdiklerini, 410 firmanın, 3 bin 500’ün üzerinde markasıyla katıldıklarını söyledi.   
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye’nin dünyadaki mutfak sektöründeki yerinin  2’nci sırada olduğunu ve cari açık vermeyen sektör olduklarını vurguladı.
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkanı Rüdiger Lotz, Almanya ile Türkiye arasında son iki yılda bazı problemler yaşandığını   iki ülke ilişkilerin ancak Türkiye Almanya için önemli bir işbirlikçi ve Antalya’nın her zaman bir partner olmaya devam edeceğinin ve konaklama  turizm sektörleri olarak, bölgede Alman turistleri daha çok görmeye başlayacaklarının altını çizdi.   Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, iki fuarda Türkiye, Avrupa, Akdeniz, Orta Doğu, Asya'dan iş adamları ve üreticilerinin bir araya geldiğini iş hacmini katkılarını dile getirdi.
Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Antalya’nın doğası, tarihi, kültürü, misafirperverliği ve modern alt yapısı ile turizmde de önemli bir yeri olduğunu,  her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırladığını, katma değeri yüksek alanlardan biri olan fuarcılığın turizme katkılar sağladığını ifade etdi.

Fuar boyunca düzenlenecek tasarım şovları, yarışmalar, iş forumları, konferans ve seminerler aracılığıyla; otel yatırımcıları, otel yöneticileri, satın almacılar, spa merkezleri, iç mimarlar, müteahhitler, kamu yetkilileri, şef ve aşçılar, zincir market yetkilileri, kafe ve restoran sahipleri, gıda toptancıları, perakendeciler başta olmak üzere çok sayıda sektör profesyoneli bir araya geliyor.

TPF-Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun 2018 yılı üye kampına ev sahipliği yaptığı, 15 ilin Perakendeciler Derneği’nden üçyüz kadar zincir market yetkilisi ve Avrupa Türk Perakendeciler Birliği aracılığıyla kırka yakın şirket temsilcisi katıldı. ANFAŞ ve İran-Türk İş Adamları Derneği işbirliğiyle fuara getirilen, kalabalık İran heyeti ATSO, ANFAŞ,  Zanjan Ticaret Odası, İran Milletvekilleri, İran Türk İş Adamları Derneği temsilcileri, İran ve Türkiye Gıda Sanayi İşbirliği Semineri gerçekleştirdi.
Kosova-Gürcistan, Cezayir-Filistin-Kuveyt-Ürdün Heyetleri, ayrı ayrı zamanlarda toplu sunum yaptılar
yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder