6.12.17

ŞOFÖR NEBAHAT'İN GALASINA ÜNLÜ AKINI-YILMAZ PARLAR

ŞOFÖR NEBAHAT'İN GALASINA ÜNLÜ AKINI

Yeşilçam'ın Unutulmaz Karakteri Şoför Nebahat Tiyatro Sahnesinde


Çiğdem Tunç'tan Yeşilçam'a Saygı Duruşu

Yeşilçam'ın unutulmaz karakteri Şoför Nebahat, bu kez tiyatro sahnesinde... Çiğdem Tunç Tiyatrosu, yeni sezonu Şoför Nebahat adlı oyun ile selamladı.

1960'lı yıllarda Yeşilçam'da fırtına gibi esen Şoför Nebahat karakterine bu kez usta sanatçı Çiğdem Tunç hayat verdi.

Barış Bölükbaşı'nın kaleme aldığı Şoför Nebahat oyununun galası, önceki akşam Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleşti.

Oyunda Çiğdem Tunç'un yanı sıra Murat Parasayar, Abidin Yerebakan, Sema Aras, Melih Çardak, Deniz Salman, Gökçeçiçek Özülkü, Onur Sarıaltın, Deniz Değirmenci, Alper Çorumluoğlu, Çağrı Erceber, Soykan Kişioğlu, Melek Karabiber, Derya Yıldız, Ezgi Küçük, Savaş Özkartal da rol aldı.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Galaya Yeşilçam'ın ilk Şoför Nebahat'i Sezer Sezer'in kızlarının yanı sıra Orhan Gencebay-Sevim Emre, Mehmet Ali Erbil, İzzet Günay, Salih Güney, MHP Milletvekili Oktay Vural, Gencay Gürün, Banu Noyan, Zafer Ergin, Murat-Betül Arkın, Umut Akyürek, Ünal Zorer, Yalaza ve Kadın dizisi oyunları ile Şan Tiyatrosu oyuncuları ve Göksel Kortay da katılarak Çiğdem Tunç'u yalnız bırakmadı. 

SEZER SEZİN'İN KIZI: GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla, Güllüoğlu ve Gloria Jeans Coffie'nin sponsorluğunda gerçekleşen galada ilk Şoför Nebahat Sezer Sezin'in kızları Sevgi Artun Yeğenoğlu ve Ayşegül İlsever de vardı. Oyun boyunca duygusal dakikalar yaşayan Sevgi Artun Yeğenoğlu, "Çok duygulandım. Zaman zaman gözyaşlarımı tutamadım" diye konuştu.


Oyunun sonunda 1970'li yıllarda ikinci kez çekilen Şoför Nebahat filminde Fatma Girik'le birlikte kamera karşısına geçen İzzet Günay, sahneye çıktı. Günay'a Çiğdem Tunç tarafından teşekkür plaketi verildi.





 OYUN HAKKINDA

“Aksaray Aksaray Aksaray” diye seslenir şoför milleti.Kimi gün işler kesat, bazen de teknesi bol ekmeğin. İşte Sipsi Vedat, Farozlu Şenol, Kalk Cemil, Filinta Kazım ve İstepne Mustafa bu yokuşun yolcusudur hepsi. Hele ki bir de şoförlerin hası, alemin ablası Nebahat vardır ki hepsine candan da yakın. Ah bir de gönlünü yakan şu Komiser Derman’ın aşkı olmasa.
Nebahat mecbur kalmıştır erkek işi yapmaya, bütün gün direksiyon sallamaya. Yüreğini bilenler peşinden ölüme dahi giderler de, haset edenlerin tuzağı çoktur. Hele ki Handan, Türk sinemasının Suzan Avcı’sı misaliAli Cengiz oyunu eder ve dolmuş durağındaki herkesin ekmeğine kan doğrar. Öyleydi böyleydi derken lüzum varmı sonunda iyilik kazanır diye söylemeye?
Hayalleri büyük, kendileri küçük bu İstanbul kadar renkli karakterleri çizerken genç yazarımız, sahnemizden Yeşilçam’a selam durmuş saygıyla. Merhum Sezer Sezin’ler, Kenan Pars’lar, Erol Taş ve Kadir Savun’lar, Ahmet Tarık Tekçe’ler ve diğerlerine. Nurlarda uyusunlar. Yad ederiz hepsini. Ederiz etmesine de, öte yandan genç kuşak seyircilerimizin bu yeri dolmaz oyuncuları ve Yeşilçam’ı bilmesini, sevmesini hedefleriz. Söylediğimiz gibi yazarımız genç gözleriyle bakmış geçmişe ve dökmüş repliklere.Siz canım seyircilere de koltuğa kurulup bizimle beraber kah çok şen şakrak, kah çok duygulu bir yolculuğa çıkmak düşüyor. Hadi beklemesin Nebahat ablamız, işte sesleniyor; Akaray, Aksaray, Aksaray…

KÜNYE
Yazar : Barış Bölükbaşı
Yöneten : Çiğdem Tunç
Yönetmen Yardımcısı: Alper Çorumluoğlu
Oyuncular (Sahneye Giriş Sırası ile): Onur Sarıaltın - Çiğdem Tunç –Abidin Yerebakan – Deniz Değirmenci – Alper Çorumluoğlu –Melih Çardak – Çağrı Erceber – Deniz Salman – Gökçeçiçek Özülkü – Murat Parasayar – Sema Aras – Soykan Kişioğlu – Melek Karabiber – Derya Yıldız – Ezgi Küçük – Savaş Özkartal.
Kostüm : İpek SAĞLAM ve ARMT Kostüm
Afiş Fotoğrafı ve Tasarımı : Şahin Tuhan - Lightbox Studio
Müzik: Nida Şan
Koreografi: Pınar Ataer
Dekor ve Sahne Tasarım: Cihan Aşar
Ses - Işık : Abdullah Koç
Koordinasyon ve İletişim : Alper Çorumluoğlu

yilmazparlar@yahoo.com

1 yorum: