29.10.17

Ali Bıdı-Demir Adam -Hedef Yaşam 120 Yaş-Yılmaz Parlar

Demir Adam “Hedef Yaşam 120 Yaş”
Belek Gloria Sports Arena'da yapılan Ironman 70.3 (Demir Adam) olarak adlandırılan yarışma Triatlon Şampiyonası'nda 1900 metre yüzen, 90 kilometre pedal çeviren, 21 kilometre koşan, Türkiye tarihinde 60 yaş üstü ilk Türk sporcu unvanına sahip Ali Bıdı, İstanbul Kongre merkezinde Sağlıklı Yaşam Trendleri zirvesinde 27 Ekim 2017 Cuma günü uzun ve sağlıklı yaşam hakkında konferans verdi.
İş adamı Ali Bıdı, iş hayatına nasıl girdiğini, spor alanındaki başarılarını anlatdı. İş adamı kimliğinden çok sporcu kimliğini ön plana çıkararak sağlıklı yaşam hakkındaki, medikal doktorların bile izlediği konferansa ilgi oldukca yoğundu 

Almanya'ya işçi olarak gitdiğini, yıllarca çalıştıktan sonra Almanya'da üretilen bir markanın temsilciliğini aldığını spora ilk kez yaklaşık onbeş yıl kadar önce tenis ile başladığını daha sonra triatlon sporuna merak sardığını söyledi.  
Bıdı, “Triatlonu daha önce duymadım. Tanıştığım Federasyon başkanına nasıl spor olduğunu sordum. Türkiye Triatlon Şampiyonası'na katıldım. 60 yaş üstü kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. 
İş hayatında başarının temel sırrının düzenli ve programlı yaşamak olduğunu, sağlıklı uzun yaşamında sırrının doğru beslenmek ve spor yapmak olduğunu vurguladı.
Kanseri kendi kendine yendiğini, İlaçlardan kaçan, diyetlerden söz etmeyen, Ali Bıdı sağlığımızı korumaya ve sürdürmeye yarayan temel ilkeleri açıkladı. Sağlığımız ile beslenmemiz, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarımızı karşılama biçimimiz arasındaki ilişkileri anlatdı.

Beden dış temizliği kadar iç temizliğin önemine dikkat çeken Demir Adam Ali Bıdı, kalınbağırsağın, karaciğerin temizlenmesiyle gençleşebileceğin altını çizdi.
Hedef 120 yaş Sağlıklı olabilmenin ilk şartının doğru yemek olduğunu kaydeden, pek çok beslenme önerinin yanı sıra en önemli olarak sağlığımızın kendi ellerimizde olduğunu, Uzak Doğu beslenme modelini benimsediğini, süt türevleri dahil hayvansal gıdaları kesinlikle almadığını, sebzeleri de çiğ yediğini, kendi yaş grubundaki çoğu kişinin çok fazla ilaç kullandığını dile getiren Demir Adam Bıdı, "Mazotlu arabaya benzin koyarsanız çalışmaz. Ne yersek oyuz. O yüzden dinç olmak istiyorsanız doğru beslenmeyi öğrenmeniz gerekir. Beni dinleyenler cennete geç gider. Acele etmeyin. Ben 120 yaşına kadar yaşamak istiyorum. Yapılan bir bilimsel araştırmaya göre insan vücudu her 7 yılda bir 22 kez kendini yeniler. Bu da 154 eder. Ben abartmıyorum 120 diyorum. Bu dünyayı triatlonda dünya şampiyonu olmadan terk etmeyeceğim. Türkiye’de ortalama yaşam süresinin 60-70 yıl olduğunu dikkate alırsak 150 yıl yaşamak hayal gibi gelebilir. Oysa gerçekten de bu mümkündür ve 150 sayısı da rasgele söylenmiyor. İnsan bedeni büyük bir enerji sistemidir ve bu enerji sürekli olarak değişip dönüşür. Bedenimizdeki tam bir enerji değişimi döngüsü hücrelerimiz de yenileniyor. Zihnimizden başlayarak kendi kendimize yaşam süremizi sınırlıyor dolayısıyla doğanın bize sunduğu kapasiteyi tam olarak kullanamıyoruz.”bilgilerini verdi  

Powerstar Orta Mesafe Türkiye Şampiyonası'nda 65 yaş üstü grubunda elemeleri geçerek yurt dışında milli formayı giyerek Avusturya'nın Tirol bölgesinde gerçekleştirilen Challenge Walchsee ETU Avrupa Orta Mesafe Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye adına yarıştığını, Antalya'da yapılan triatlon yarış “Gloria Ironman 70.3 Turkey”de bin 900 metre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşmayı 7 saat 13 dakikada tamamlayarak Avrupa ikincisi olduğunu söyleyerek topluma cesaret aşıladı. İlham verdi.  
yilmazparlar@yahoo.com  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder