3.8.17

Dünyaca ünlü Kiteboard sporcular İstanbul’da-2017-Yılmaz Parlar

Dünyaca ünlü Kiteboard sporcular İstanbul’da

Avrupa Kiteboard Şampiyonası, Maximum Kiteboard Turkish Open ve İstanbul Boğazı yarışlarının bir arada gerçekleşeceği ‘İstanbul Kiteboard Festival’in düzenleniyor.
12-20 Ağustos tarihlerinde Kilyos Tırmata Beach’te gerçekleşecek olan yarışlarda ünlü sporcular şampiyonluk için mücadele verecek.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Oli Spor Kulübü ve Playmaker Sports - Entertainment tarafından organize edilen ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek spor, müzik ve yaşam stili festivali, Maximum Kart ana partnerliğinde, tanıtım toplantısı 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü gerçekleşti.

Basın Toplantısına, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Refik Öner, Beşiktaş Belediyesi Spor İşleri Müdürü Gökhan Akyol,  Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Playmaker Sports - Entertainment Ajans Başkanı Kerem Mutlu, milli yarışçı Bilge Öztürk katıldı.
2013 yılından itibaren Maximum Kart’ın ana partnerliğinde gerçekleştirilen Maximum Kiteboard Turkish Open’da, kitefoil, slalom ve freestyle kategorilerinde, birbirinden iddialı 200 sporcu Türkiye Şampiyonluğu için yarışacak. Avrupa Kiteboard Şampiyonası’nda ise dünyanın en iyi sporcuları Avrupa Şampiyonu unvanını kazanmaya çalışacak.

Verilen bilgilere göre; İstanbul Kite Festival, dünyanın en değerli birkaç parkuru arasında anılan İstanbul Boğazı’nda 12 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan Cross Bosphorus Race etabı ile başlayacak. Avrupa ve Türkiye Şampiyonası müsabakalarının devamı ise 13-20 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Tırmata Beach’te gerçekleştirilecek.

Türk Milli Takım seçmelerine de ev sahipliği yapacak dev organizasyon, “2020 Tokyo Olimpiyatları’ kapsamında Olimpik Sınıf olarak kabul edilen Formula Kite disiplininde gerçekleştirilecek. Avrupa kiteboard Şampiyonası, 22 ülkeden 60 sporcunun nefes kesen mücadelesine sahne olacak.
Windsurf’ü andıran, ancak yelken yerine ‘kite’ adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan ‘Kiteboard’, Dünya’da en popüler sporlar arasında yer alıyor. Görsel anlamdaki etkileyiciliği ve izleyicide bıraktığı heyecan ile  son yıllarda en çekici su sporu olan Kiteboard 2017 yarışmasına, Taner Aykurt, Ejder Ginyol, Sedat Çelenk, Armağan Ersolak, Bilge Öztürk, Berna Öztürk, Serkan Erkek, Alperen Beyli, Çisil Özen gibi şampiyon isimlerin de katılacağı yerli ve yabancı 200 sporcu yer alacak.

Final yarışları sonunda kitefoil, slalom ve freestyle disiplinlerinde kadın ve erkek kategorilerinde Avrupa ve Türkiye dereceleri alan sporcular ödüllendirilecek.
Maximum Kart ana partnerliğinde gerçekleştirilecek İstanbul Kite Festival’de, NTV Spor ve Kral Pop Radyo medya partnerleri olarak yer alırken; INTER by MNG Kargo, G-SHOCK, Magna Hotels de partner markalar olarak bu dev organizasyonu destekleyen isimler arasında yer alıyor.
İstanbul Kite Festival’de bu sene de ekipmanlar görücüye çıkıyor. Kiteboard tutkunları ve kiteboard yapmak isteyen sporseverler, Tırmata Beach’te sezonun en iyi ekipmanlarının tanıtılacağı fuar alanında, hem ürünlerle ilgili bilgi alabilecek hem de Tırmata Beach’te tüm ürünleri deneyimleme fırsatına sahip olacak.

Festivalde yarışların yanı sıra medya partneri Kral POP Radyo DJ’lerinin performansları ve gün batımı partileri gerçekleşecek. Gündüzden geceye, kumsal partileri ve canlı müzik dinletileriyle izleyiciler unutamayacakları bir festival yaşayacak.

Milli sporcu Bilge Öztürk ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 2015 Türkiye Hydrofoil kite board şampiyonu 2015 Türkiye wisdom kiteboard şampiyonu olduğunu öğrendik. Bilge Öztürk Dünyada bir çok ülkede ülkemizi temsil etdiğini Akyaka’da Kite Mercedes adıyla kiteboard eğitim okulu olduğunu, Dünyanın sayılı kiteboard noktalarından biri olduğunu ilave ediyor. North Ion kiteboard malzemelerin ithalatcısı ve Türkiye temsilciliğini girişimci İş Kadını olarak yine sporcu kardeşleri Belma Öztürk ve Berna Öztürk ile yaptığını öğreniyoruz.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder