14.6.17

CUMHURBAŞKANI MANKENLİK YAPARSA -YILMAZ PARLAR

CUMHURBAŞKANI MANKENLİK YAPARSA ?

1-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek  7. İstanbul ShoppingFest (İSF) Alışveriş Festivali ile ilgili  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ın katılımıyla 13 haziran 2017 Salı günü İTO binasında düzenlenen hiperaktif basın toplantısında soru –katkı bölümünde önerimiz oldu. 


Ekonomiye objektif-sübjektif canlılık veren dinamik etkinliklerden biri olan İstanbul ShoppingFest ‘de elbetde pek çok sektörün ürünleri dikkat çekiyor. Ancak ihracatın lokomotifi sayılan giyim sektörü tartışmasız ön planda. Giyim için yapılan etkinliklerde Defilelerde hayır kurumların yararına şöhretlerin podyuma çıkması bireysel sorumluk içinde duyarlılık göstermeleri hem defileye ve yapılan yardıma ilgiyi artırırıyor. Hemde dudaklarda gülümsemeyle etkinliğe sempati kazandırıyor. 

  
Tasarım ve sanat ile buluşturacak olan; Akasya,Capitol,Emaar Square, Forum İstanbul, İstinyePark, Kanyon, Palladium,Venezia, Zorlu Center’da kurulacak, İstanbul ShoppingFest " Design İSF"alanlarında düzenlenecek defileler iş, sanat,sinema, siyaset, dünyasının önemli isimlerin, şöhretlerin podyumda boy göstermeleri çok yankılanacağı görüşünde olduğumuzu söyledik.
Başta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ın defilede mankenler arasında yer almasını, hatda Sayın Cumhurbaşkanımızın dahi yer almasını önerdik. 
Sporda; Siyasi liderlerin futbol maçında Fatih Terim’in pasıyla ( Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında) gol atması sükse toplamış, Ülkeye Sempati kazandırmıştı. Yine medeni cesaret göstererek ata binme deneyimi, talihsizlik yaşansada yine takdirleri üzerine toplamıştı.
Defilede gerek takım elbiseyle gerek ayyıldızlı futbol formasıyla Türk ürünü diyerek podyumda yürümesi, tüm Dünya ya , jet hızıyla İstanbul ShoppingFest’ in tanıtımını yapar,  Türk giyim markasına güç katar, farkındalık artırır. En önemlisi liderler arasında fark yaratır. “Giydiğim kıyafetler Türk markalarıdır.” Mesajını dünyaya verir. 
Basın Enformasyonla Ülkemizdeki Yabancı basın mensupların haberdar edilmesiyle, tüm Dünya basınında yer alacağımızı ümit ediyorum.
Beverly Hills’de, dünyaca ünlü marka Bijan’ın Dünya markası olması, Amerika Başkanlarının alışverişi ile mümkün olmuştur.

İstanbul ShoppingFest(İSF) organizasyonu; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile bu yıl yedinci kez düzenlenecek.

İSF, 1-16 Temmuz tarihleri arasında, 15 gün boyunca devam edecek.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. (KÜLTÜR A.Ş.),TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.,Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ortaklığında yürütülüyor. İSF Platform Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İcra Kurulu Başkanlığını ise İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar yapıyor.
İlgililerin verdiği bilgilere göre; Design İSF alanları, katılımcılara Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Gamze Saraçoğlu gibi modadünyasının tanınmış tasarımcılarının yanı sıra mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kitap, kırtasiye, cam, takı, aydınlatma, organik gıda gibi alanlarda fark oluşturan üreticilerin ürünlerine ulaşma imkanı sağlayacak.

Festival süresince, özel alanlarda Günseli Kato, Malik Bulut, Yılmaz Kale, Ebru Yücel Kale, Tasarım Vakfı, Elif Tutka, Ömer Atakan, Yusuf Aygeç, Aynur Önürmen ve Rüstem Ekici gibi sanatçıların sergileri de görülebilecek.

Uninvited Jazz Band, Tango Rojo, Can Türkkan, Arbil Çelen, Jülide Hatay, Deniz Güngör ve Ali Deniz Kardelen dans ve müzik performanslarıyla Design İSF alanlarına canlılık katarken, Rudolf Van Nunen, Sare Palaska, Aslı Bilgin, Nilay Yılmaz, Sevil Dolmacı, Tolga Gümüşay, Çiğdem Gündeş, Funda Özlem Şeran ve Masalcı Anne atölye çalışmalarıyla ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatacak.
Dilara Koçak, Özge Lokmanhekim, Zeynep Özçoban, Hande Akın, Yelda İpekli gibi isimler de birbirinden farklı konularda gerçekleştirecekleri söyleşilerle ziyaretçileriyle buluşacaklar.
Mert Rusçuklu da Design İSF alanlarında yapacağı radyo yayınlarıyla ShoppingFest'e renk katacak.
 "Sen Hiç Kapalıçarşı'yı Gördün mü" sloganıyla  en büyük zenginliklerinden biri olan Kapalıçarşı'ya davet edildiği ShoppingFest'te  zanaatkarlar ile genç sanatçılar buluşacak.   
yilmazparlar@yahoo.com 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder