21.5.17

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ATI EQUIST 2017 FUARI’NDA SEÇİLDİ-YILMAZ PARLAR

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ATI
EQUIST 2017 FUARI’NDA SEÇİLDİ

At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show kapsamında düzenlenen at güzellik yarışması’nda kazananlar belli oldu. Türkiye’de bu sene Atla Gelişelim Uzmanı İlginay Göbet Göksel tarafından 19 mayıs 2017 tarihinde Veli Efendi Hipodromunda ikincisi düzenlenen yarışmanın birincisi Deli Ünveren oldu. Yarışmada ikinciliği Buharalı, üçüncülüğü ise Anadolu hisarı aldı. yarışmayı kazanan atların sahiplerine Türkiye’nin farklı bölgelerinde tatil hediye edildi.

Uluslararası At Ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show 4. kez kapılarını açtı. Özel gösteriler ve farklı etkinliklere sahne olan fuar kapsamında, 2. Türkiye at güzellik yarışması da ziyaretçilere görsel bir şölen yaşattı. Eko fuarcılık organizasyonunda gerçekleşen yarışmaya 7 at katıldı.

ilki 2014 yılındaki EQUIST Fuarı’nda gerçekleşen güzellik yarışmasının bu yılki jürisinde at yetiştiricisi ve Türkiye Jokey Kulübü üyesi Hakan Yücetürk, at yetiştiricisi Fuat Kuçani ve atçılık camiasının tanınmış isimlerinden Asuman Dizdar yer aldı. Yarışmada puanlamalarda atların eşgal diye tanımlanan boyun, beden, bacak ölçülerinin altın orana yakınlığına dikkat edildi. Atların duruşu, dengeleri, kuvveti, gözleri, bakışları, hareketleri ve tüy rengi değerlendirildi. Kafa, boyun, omuz, bacak, sırt, bel ve kalça ölçülerine de bakıldı.
Atlar yarışmaya hazırlık aşamasında yeleleri ve kuyrukları özel saç açıcı spreylerle tarandı. tüyleri özel olarak tımarlandı. toynakları özel koyu renk cilalarla boyandı.

jüri üyelerini etkilemeye çalışan atlardan Mehmet Emin Demirkapu’nun atı Deli Ünveren 1. seçildi. 6 yaşındaki kır at jüriden toplam 37 puan aldı.

Yarışmada İkinciliği ve üçüncülüğü ise Ethem Türk’ün sahip olduğu doru renkli Anadolu Hisarı ve Buharalı Kazandı. 4 yaşındaki anadolu hisarı jüriden toplam 29 puan alarak 2. olurken, yarışmanın 3.’sü ise 26 puan alan, 6 yaşındaki Buharalı oldu.

Yarışmada 1. olan atın sahibine Antalya Side ramda resort’ta üç gece 4 günlük tatil ve gidiş dönüş uçak bileti, 2.’ye land rover discovery modelini 2 günlük sürüş keyfi, 3.’ye ise Sultanahmet Sura Hotel’de 1 gecelik konaklama hediye edildi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder