11.12.16

Defne Telekomünikasyon, kuruluşunun 20. yılında, Yüzde 27 Büyüme gösterdi.-Yılmaz Parlar

20. YILINDA YÜZDE 27 BÜYÜME

Defne Telekomünikasyon, kuruluşunun 20. yılında, Yüzde 27 Büyüme gösterdi. Dört kıtada varlık göstererek 500 milyon aboneye hizmet vermeye devam ediyor.
Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında, 20 ülkede, 25 telekom operatörüne hizmet veren 
Defne Telekomünikasyon, telekom sektöründe başarılı tren çizerek hedeflerini büyütdü. 

Defne Telekomünikasyon 20 yılı değerlendirmeleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Basın Toplantısına Defne Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Haliloğlu, CMO Mutlu Bakacak, Pazarlama müdürü Didem Karabatur, katıldılar. 

Verdikleri bilgiler doğrultusunda, Dubai, BAE ve Yeni Delhi, Hindistan'da da ofisleri bulunan Defne kurulduğu günden bu yana, birçok kez Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA ve Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programlarında sıralamaya girdiğini, sağladığı katma değerli çözümlerle 100 milyar mobil işlemi partnerleri ile birlikte tamamladığı projeler, Avrupa Birliği tarafından 20 Milyon Euro’nun üzerinde fonlandığı aktarıldı. 

Defne Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Haliloğlu, “Bugün dünyanın yarısı halen Internet kullanmıyor. Akıllı telefon penetrasyonu ise sadece yüzde 30. Buna karşın, çok değil 2020 yılında 50 milyar nesnenin Internete bağlı olacağı ve birbirleri ile iletişim halinde olacağı öngörülüyor. 19 trilyon dolarlık bir ekonomiden bahsediyoruz. Bu sektör, diğer sektörler gibi değil, oldukça hızlı gelişiyor. Türkiye Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi. Yüzde 16’dan fazla gencimiz var ve bunların hepsi pırıl pırıl. Birçok üniversitemizde yazılım mühendisliği ya da bilgisayar programcılığı bölümleri var. Ülke olarak global pazarda daha fazla sektör payına sahip olmamamız için aslında hiçbir sebep yok” dedi 


Haliloğlu, yoğun yaşandığı bir sektörde . Dünyada dinamiklerine yazılımcılar yön verdiği, katma değer zincirlerinin yapısı yeni teknolojilerle   değiştiğini söyleyerek. “Türkiye’de yazılım konusunda Ar-Ge yeterince ilerlemiş değil, geliştime var ancak araştırma yok. Yazılım firmalarına teşvikler devreye sokulsa, araştırma konusunda da yeterli yatırımlar yapılsa ve ilerleme sağlansa Türkiye için büyük bir gelir kapısı açılmış olur.” Açıklamalarında bulundu. 

“Sürekli olarak Ar-Ge yapmak, mevcut ürünlerimizi pazar ihtiyaçlarına göre güncellemek ve yeni ürünler geliştirmek durumundayız. Büyümemizi sürdürmemiz ve pazarda lider konumda kalabilmemiz için Ar-Ge yapmamız şart. Bu yüzden biz sürekli araştıran, geliştiren ve yeni teknolojilere yönelen bir şirketiz. Bu çerçevede ürün gamımızı geliştirmek ve dünyada sahip olduğumuz pazar payımızı genişletmek için yeni alanlara giriş çalışmaları yapıyoruz. Ar-Ge’ye de çok önem veriyoruz ve toplam bütçemizin yüzde 40’ını Ar-Ge için ayırıyoruz.” Şeklinde Ar-Ge verdikleri önemi belirtdi. 
Yaptıkları hizmetler hakkında “Gereksiz SMS almamaktan, filtrelemeye, çağrı merkezlerinden gelen aramalardan uluslararası trafiğin yönlendirilmesine, online ve mobil alışveriş aplikasyonlarına, her aboneye uygun konuşma, sms ve data paketi belirlemeye, arayanı bil, sesli mesaj ve ödemeli arama servislerine kadar uzanan geniş bir portföyde gerçekleştirdiğimiz yazılımlarımızdan biri ile muhakkak sizlerin karşısına çıkmışızdır” sözleriyle hemen hemen bütüne yakın bir kesimin ürünlerini kullandığı ifade erdi. 

2016 belirsizliklerin çok fazla olduğu, zor bir yıl olduüunu, Bu yıl, ürün portföylerine üç yeni ürün eklediklerini aktaran Defne Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Haliloğlu “Son iki yılda ağırlıklı olarak Roaming, OSS ve Mobil Pazarlama ürünlerimizde büyüme yaşadık. Roaming ürün grubumuzdan özellikle ülkeler arası sınırlarda abonelerin diğer ülke operatörlerinin iletişim ağına istemeden dahil olmalarını önleyen, OSS ürün grubumuzdan VAS Monitoring -operatörlerin katma değerli servis kalitelerini ve müşteri memnuniyetini arttırmalarını sağlayan, ve Mobil Pazarlama ürün grubumuzdan da Bulk SMS toplu SMS dağıtımının kolaylıkla yapılmasını destekleyen) çözümlerimizde özellikle ciddi bir büyüme yaşadık. 2016’da da bu ürün gruplarımızı pazar ihtiyaçlarına göre geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca ürün yelpazemizde yer alan hem SMS altyapısı sunan telekom operatörlerinin hem de abonelerin istemedikleri firmalardan veya abonelerden gelen izinsiz SMS ve çağrıları engellemelerini sağlayan SMS Filtering ve Blacklist/Whitelist çözümlerimizi de pazar ihtiyaçlarına göre güncellemeye devam ediyoruz.”dedi ve Defne Akademi hakkında soruyu “Defne Akademi bünyesinde üniversitelerle işbirliği yaparak elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliği fakültelerinde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle yazılımını yaptığımız projelerde ihtiyaçlarımıza göre ortak çalışma modeli geliştirmeyi planlıyoruz.” Defne Akademi’de görev alan öğrenciler çalışmalarını tez ve staj olarak da kullanabilecekler. Biz de stajyer ve yeni mezun iş alımlarında önceliği Defne Akademi’de birlikte çalıştığımız öğrencilere vermeyi hedefliyoruz. “şeklinde cevapladı. 

Şirket merkezi İstanbul’da bulunan Defne Telekomünikasyon,   Dubai, BAE ve Yeni Delhi, Hindistan'da da ofisleri bulunmaktadır. Defne birden fazla yılda Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA ve Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programlarında sıralamaya girmiştir. 

yilmazparlar@yahoo.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder