12.8.16

İstanbul “Kiteboard Festival” 2016-Yılmaz Parlar


KITEBOARD VE OLİMPİYAT

Ülke sporu zincirdir. Her halkası aynı kuvvetde olması gerekir, biri kırılırsa zincir kopar.
Kıteboard sporuda diğer spor branşları gibi destek bekliyor..

Üç tarafı denizle çevrili Ülkemiz denizsporları yeteri kadar destek alamayınca, Dünya ve Avrupa derece sıralamalarında istediğimiz seviyede olamıyoruz. 2020 Olimpiyatlarında başarı için destek şart.
Windsurf gibi dünyada en popüler sporları arasında yer alan Kiteboard bireysel çabalara ve sponsor firmanın tanıdığı imkanına bırakılmış.

Avrupa’da, Dünyada çok dereceler alan Milli sporcu Bilge Öztürk çağrıda bulunuyor. “Hem öğrencisiniz okuyorsunuz, hem çalışıyorsunuz, hemde bu tür sporları yapmanız ve yarışmalar için dünyanın her yerine gitmeniz çok zor. Maddi ve manevi destek olmadıkca alt kadrodan yetişen olmuyor.” Sponsor desteklerin yok olmıyacağı gibi artması gerekdiğini söylüyor.
Ülke tanıtımında prestijinde imajında çok büyük payı olan spor başarıları yeteri kadar başta devlet desteklemedikce ses duyurmamız imkansız.

İstanbul Boğaziçi Kampüsü Burc Beach’te 10 Ağustos 2016 Çarşamba günü, İstanbul Maximum Kart ana sponsorluğunda, Türkiye Yelken Federasyonu ve Playmaker Sports-Entertainment tarafından düzenlen 10-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye’nin en büyük ulusal kiteboard organizasyonu ‘İstanbul Kiteboard Festival tanıtım basın toplantısı gerçekleşti.

120 sporcunun şampiyonluk için yarışacağı, İstanbul “Kiteboard Festival” tanıtım basın toplantısına Playmaker Sports-Entertainment Ajans Başkanı Kerem Mutlu, Boğaziçi Mezunlar Derneği Genel Sekreteri Emre Kazancıoğlu, BMW Motorroad Marka Müdürü Başarı Erbaş, Başta Milli sporcu Bilge Öztürk olmak üzere başarılı sporcular katıldı.
Boğaziçi Mezunlar Derneği Genel Sekreteri Emre Kazancıoğlu Atletizm Basketbol Tenis gibi sporların Türkiye de ilk defa gerçekleşen müsabakaların Boğazici üniversite kampüsünde gerçekleşen müsabakalar olduğunu, KiteBoard yarışmalarında yine aynı şekilde Türkiye’de ilk yapılan müsabakanın  Boğazaziçi üniversitesinde başladığı ev sahibi olmakdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Burc Beach’te düzenlenen, İyılın en renkli yaz organizasyonu, İstanbul Kiteboard Festival’inde Kitefoil, slalom ve freestyle kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllendirilecek. İstanbul kıte festıval’de spor, müzik ve yaşam stili bir araya gelecek
Maximum Kart ana sponsorluğunda, Türkiye Yelken Federasyonu ve Playmaker Sports-Entertainment tarafından organize edilen Sony ve Borusan Otomotiv’in katkılarıyla, Festival boyunca düzenlenecek şölenle, etkinliklerle katılımcılar eğlenecek unutulmaz anılara sahip olacak.   

Arçelik, Arbella, Casio G-Shock, LTB Jeans, Magna Hotels, Power TV, Power FM, NTV Spor ve BÜMED gibi sponsorların yer aldığı, 2013 yılından beri Maximum Kart’ın desteği ile gerçekleşen Maximum Kiteboard Turkish Open’e Taner Alperen Beyli, Aykurt, Ejder Ginyol, Armağan Ersolak, Başak Çakmak, Berna Öztürk, Bilge Öztürk, Enç Özen, Serkan Erkek, Kerem Balık, Çisil Özen, Arzu Taylan, Musa Uysal gibi şampiyon isimlerde katılacak.  .

Sony isim sponsorluğunda özel kategori yarışında, müsabıklar en uzun süre boyunca havada asılı kalma mücadelesi verecek.
Rüzgar ve uçurtma koordinasyonu adına dayanıklılık gerektiren, Hang Time Race’ta, sporcular, rüzgara karşı ne denli kuvvetli olduklarını gösterecek ve uçurtmalarını en uzun süre havada tutmak için mücadele edecek. Suda sörf tahtası üzerinde kürek çekilerek yapılan Stand-Up Paddle Board, ve SUP Race keyifli yarışmalarla devam edecek.
Milli sporcu Bilge Öztürk ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

2015 Türkiye Hydrofoil kite board şampiyonu 2015 Türkiye wisdom kiteboard şampiyonu olduğunu öğrendik. Bilge Öztürk Dünyada bir çok ülkede ülkemizi temsil etdiğini Akyaka’da Kite Mercedes adıyla kiteboard eğitim okulu olduğunu, Dünyanın sayılı kiteboard noktalarından biri olduğunu ilave ediyor.

North Ion kiteboard malzemelerin ithalatcısı ve Türkiye temsilciliğini girişimci İş Kadını olarak yine sporcu kardeşleri Belma Öztürk ve Berna Öztürk ile yaptığını öğreniyoruz.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder