18.5.16

Hale Karaçelik ve Geçen Zaman-Yılmaz Parlar

Hale Karaçelik ve Geçen Zaman
Hale Karaçelik ortak olduğu İstanbul Russo Art Gallery’de  “Geçen Zaman” adını verdiği kişisel sergisini açtı.
1898 yılından itibaren İtalya Roma’da faliyet gösteren Galleria Russo, kuşakdan kuşağa geçen galerinin bu günkü sahibi Fabrizio Russo kendisiyle birlikte Hale Karaçelik, Ferdan Yusufi ve Giorgio Bertozzi’nin ortak olduğu, İstanbul Russo Art Galery’yi modern ve çağdaş sanat eserlerini sergilemek üzere 2014 yılında sanatseverlere kapılarını açmıştı.
Yurtdışı ve yurtiçi pek çok galeride resimleri segilenen uluslarası sanatçı Hale Karaçelik’in  “Geçen Zaman” adlı sergi açılışına yabancı konuklar, sanatsever dostları, koleksiyonerler, akademisyenler, iş ve sanat dünyasınında isim yapan kişiler katıldılar. 

Sergilerle her geçen zaman içinde çıtasını yükselten, alıştığımız tarzın dışında bir iki tarzı daha işlemiş olan sanatcı Hale Karaçelik, kompozisyonlarında kendine tarz üslubuyla bir dil kullanarak gizemli bir şeyler anlatıyor. Geçen zamana ait yaşadıklarımız, yitirdiklerimiz karşısında gelecek için dilekleri arzuları kamçılayan kışkırtmalarla karşımıza çıkıyor. Her resmi kendi içinde bir dil.
Sanatcının, sergilenen tablolarında, ana temaya konuya uygun saf renklerle ve sade bir anlatımla vermeyi uygun bulan soyut düşüncelerini görebilmekteyiz. 
Pitoresk düşünceyle ancak fantastik bir yolcuğa çıkarıyor. Fırça darbelerin yarattığı renklerle doğal görünümden en küçük bir iz bulamazken düşüncelerinizle yarattığı eserin içine çekiyor sanatacı bizleri.  
Sanatcı her zamanki gibi renkli düşünce içinde      net çizgilerine geçiş renkleriyle mataformik bir yanılsama yaratıyor. Fırça darbelerinde yine insancıl yumuşaklık ve bir o kadarda kuvvetli bir mana yüklemiş tuvaline. Soyut, özgünlük, üslup bütünlüğü içinde koleksiyonerlerin dikkatini çeken tabloları bu gizemli dünyayı yaşıyormuşcasına izah ediyor. Dünyasını duygularını aktarırken ses tonu bile tablo içindeki objelerin olabileceği benzerlik içerisinde.


Sergi 30 haziran 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder