27.5.16

Doğu Teşhisleri ve Bilgeliği ÜstadıMaster Ohashı Türkiye-Yılmaz Parlar


Doğu Teşhisleri ve Bilgeliği Üstadı



Master Ohashı Türkiye'de, Antik Yüz Okuma ve Teşhis Sanatı Eğitimi

Bu Eğitim Tüm Danışmanlık Veren Kişilerin, Doktorların, Psikolokların, Masaj Uzmanlarının Ve Enerji Uzmanlarının Kaçırmaması Gereken Sertifikalı Çok Önemli Bir Eğitimdir.
Ohashi binlerce yıl içinde gelişmiş olan antik yüz okuma sanatını 50 yıllık tecrübe, öğreti ve çalışmasıyla getiriyor. Antik metinlerde bulunan geleneksel bilgilerle, onlarca yıllık tecrübesi olan batı teşhislerini, kültürünü, psikolojisini ve insan gelişimini kombine ediyor. Ohashi binlerce doğulunun ve batılının yüzünü okudu. Bunlara, kendi alanında dünyaca meşhur olan danışanlar da dahildi. İnsan konusundaki derin tecrübeleri, bu konudaki derslerinde söylediği gibi, yüzümüzdeki bilgilere dayanıyor.

Ohashi, yüzünüzün, hayatınızın özgeçmişi, tarifi ve navigatörü olduğunu söylüyor. Geçmişinizi, şimdinizi ve geleceğinizi ortaya koyuyor. Ohashi'nin bu karmaşık organı analiz etmesi, hayatınızda yaşadığınız şeylerin yüz yapınızda küçük ya da büyük değişimler yaratmasına dayanıyor. Bunlar başınızda, saçlarınızda, alnınızda, kaşlarınızda, gözlerinizde, burnunuzda, ağzınızda, dişlerinizde ve kulaklarınızda görülüyor. Bu kursta Ohashi yüzün her bölümünü nasıl analiz ve kategorize edeceğinizi ve teşhis koyabileceğinizi gösteriyor ve açıklıyor. Daha sonra bu bilgileri kendi günlük hayatınız ve sağlığınız için nasıl kullanabileceğinizden bahsediyor. Kendinizin ve başkalarının yüzünü okumak, insani deneyimlerinizi zenginleştirebilir. Bu kurs, insan dünyasına yeni bir anlayışla bakmanızı sağlarken; kendinizde ya da başkalarında fiziksel, zihinsel, sosyal ve spritüel durumları keşfetmenizi de mümkün kılıyor.


Ohashi, "Yüzünüz her gün, hayatınızın değişimine göre değişiyor. Hayatınızdaki değişimlerin hepsi yüzünüzde ortaya çıkıyor. Yüzünüzdeki ve hayatınızdaki değişimler hem evrimsel, hem de devrimsel olabilir" diyor.

Ohashi'nin Doğu'nun geleneksel şifa çalışması ile ilgili ilk tecrübesi bebekliğinde  başladı. 1944 yılında Japonya'nın Hiroşima kentine yakın bir yerde son derece zayıf bir bünyeye sahip olarak doğması, onu hastalıklara karşı savunmasız yaptı. Ancak gençken sağlına kavuştu ve öğretilerinin ana temasını oluşturan şifa teknikleri sayesinde sağlığını korumayı başardı.

Doğu'nun şifa teknik ve teorilerini değişik hocalar ile çalışıp Chuo Üniversitesinden mezun olduktan sonra 1970 yılında Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Daha sonra ülkenin seçkin liderlerlerinin müşterisi olduğu Washington D.C deki Wategate Health Club'ta ilk Shiatsu Terapisti oldu.

Ancak eğitime olan düşkünlüğü onu öğretim alanına yönlendirdi ve 1974 yılında kar amacı gütmeyen Ohashi Enstitüsünü kurdu ki, bugün dünyanın her tarafında bu kuruma bağlı olarak çalışan şirketlerde, sertifikalı Ohashiatsu eğitimcileri bu yöntem ve teknikleri kullanarak öğretim vermektedir.
Sınıflarına neşe ve espri anlayışını getiren usta hoca Ohashi, pozitif bakış açısı ile tanıştığı insanların olanaklarını ve ilerlemelerini değerlendirerek, onların hayatlarını zenginleştirir. Rockefeller ve Harvard Üniversiteleri dahil olmak üzere Omega ve Esalen Enstitüleri ve diğer okullarda çeşitli dersler vermiştir.

Altı kitabın yazarı olan ve ayrıca kendi yöntemlerini gösteren 10 DVD'si bulunan Ohashi'nin 'Oriental Diagnosis' adlı kitabı 9 dilde yayınlanıp Türkçe'de de 'Bedenin Bilgeliğini Keşfetmek' (Doğu'nun Bedeni Tanıma ve Hastalıkları Tedavi Etme Sanatı) adı altında piyasaya çıkmıştır.

 28 - 29 Mayıs 2016

rezervasyon saat: 10.00 - 18.00




yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder