25.2.16

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) -(EFQM) -Kazananlar Konferansı-Yılmaz Parlar


FARFARK YARATANLARI  DİNLEMELİYİZ

KALDER   Başkanı A. Hamdi Doğan: “Artık farkındalık zamanı geçti, şimdi fark yaratma zamanıdır. Farkı, fark yaratanlardan dinlemeliyiz.” 

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından düzenlenen Kazananlar Konferansı’nda, Avrupa ve Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazanmış kuruluşların temsilcileri, 24 Şubat 2016, Çarşamba Günü, Beşiktaş -İstanbul Deniz Müzesinde bir araya gelerek, Coca-Cola İçecek Bursa Fabrikası, İGDAŞ, Sakarya Üniversitesi, İETT,  Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu, Damla Su Sapanca Fabrikası’nın sözcüleri ödül sürecindeki tecrübelerini paylaştılar.

2015 yılında EFQM Mükemmellik Büyük Ödülü’nü kazanan WDH Group temsilcileri de özel konuşmacı olarak katıldılar ve süreç ile ilgili önemli bilgiler aktardılar.

İş dünyasının değerli isimlerini bir araya getiren kazananlar konferansında Açılış Konuşması yapan KALDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, Her kuruluşun kırılgan noktalarının olduğunu, bu iyileştirme fırsatlarının bıkmadan, usanmadan, kovalanması gerektiğini söyledi. Bunun için ülkenin her köşesinde paylaşım olanaklarının yaratılması gerektiğine dikkat çekerek “Artık farkındalık zamanı geçti, şimdi fark yaratma zamanıdır. Bu nedenle farkı, fark yaratanlardan dinlemeliyiz” dedi. 

A. Hamdi Doğan,“ KALDER bir paylaşım, kıyaslama ve öğrenme plâtformudur. ABD’li İstatistikçi Edward Deming’e göre; Kıyaslama yasal ve ahlaki yollardan ayrılmadan, başkalarının bizden daha iyi nasıl yaptığını bulma yöntemidir. Yaşamımızın her kesiminde karşılaştığımız bir ölçme ve değerlendirme aracıdır. İnsanın doğasında vardır. Tıpkı insanlar gibi işletmelerde kıyaslama yoluyla, rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik kavramlarını koruyabilir ve geliştirebilirler, ilerlemeyi sağlayabilirler. Ben neredeyim? Başkaları nerede? Arayışlar artık kurumsal, sektörel ve hatta ulusal ölçeğin ötesinde küresel boyutta. Bugün bizi bir araya getiren ‘Kazananlar Konferansı’ sizlere küresel boyutta ve mükemmeli tanıma anlamında bir dokunuşla yaklaşıyor. Bu fırsatı yaratmada bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Amacımız ‘Yaşam Kalitesini yükseltmektir’. Mükemmellik bir seferlik davranış değil, bir yaşam tarzı olmalıdır. Türkiye Mükemmellik Ödülü ile kuruluşlarımızın rekabet gücünü artıran, geleceğini güvence altına alan yönetim sistemlerinin gelişimine katkıda bulunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

KALDER, Sekreteri Berçin Gün, 2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri hakkında katılımcıları, bilgilendirdi. Mükemmelliği Sürdürmek:“Avrupa’dan Mükemmellik Esintileri” konu başlıklı özel oturumda WDH, Operasyon Müdürü, Steve Rawson, 2015 EFQM Mükemmellik Büyük Ödülü kazanan  WDH, Kaynaklar Direktörü John Morrison,  2015 EFQM Mükemmellik Başarı Ödülü sahibi Sakarya Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2015 EFQM Mükemmellik Başarı Ödülünü hak eden Coca-Cola İçecek Bursa Fabrikası, Operasyon Müdürü Enver Say konuşmacı oldular.

“Türkiye’den İyi Uygulama Örnekleri” konulu panel moderatörlüğünü KALDER Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Emin Direkçi üstlendi. T.C. Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Ana Okulu Okul Müdürü Aslı Kanbir, İETT, Genel Müdürü Mümin Kahveci, Damla Su Sapanca Fabrikası Operasyon Müdürü Şahin Keykan, İGDAŞ, Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü Mehmet Akif Demirtaş ödül süreciyle ilgili tecrübelerini paylaştılar.
Plaketlerin takdimi sonrasında rehber eşliğinde Deniz Müzesi gezildi. Yeni ilave olacak proje hakkında bilgi alan katılımcılar, muhteşem müzede sergilen objeleri hayranlıkla izlediler.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder