17.2.16

DEKA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE İLGİ YOĞUNLUĞU-YILMAZ PARLAR

 DEKA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE İLGİ YOĞUNLUĞU
16 – 17 – 18 Şubat  2016 tarihlerinde Taksim Elite World Otel’de gerçekleşmekte olan Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yürütülen DEKA (Gelişen İstanbul’un, Değer Yaratan Kadınları) projesi kapsamındaki Kadın Girişimciliği seminerde;  girişimci olmak isteyen kadınları hedef alan seminer düzenlenirken girişimcilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının neler yaptıkları da aktarıldı.
Temel hedefi, genç kadınları girişimcilik ve bu alandaki fırsatlar konusunda bilgilendirmek, onlara hayatın pek çok alanında işlerine yarayacak olan girişimcilik ruhunu aşılayabilmek, girişimcilik semineri, aklında girişimcilik fikri bulunan, girişimciliğe ilgi duyan ya da kendini bu alanda geliştirmek ve kendine iş ağı oluşturmak isteyen üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu her kadına açık olan seminerin 17 Şubat gününde yine kilit konuşmacılar ve panelistler girişimci öykülerini paylaştılar.
Tarım, teknoloji, tasarım gibi pek çok alanda alanlarda örnek başarılara sahip kadınların katılımıyla, genç kadınların alanında uzman kadınlarla tanışma ve onların hikayeleri üzerinden en önemli hedeflerin başında gelen girişimcilik konusunu anlamlandırmalarına yardımcı olan seminerde; Girişimcilik ve Kadın Girişimciliği, Girişimcilikte Yaşanan Süreçler, konular işlendi. Kilit Konuşmacı, Simay Dinç (Recontact:İstanbul), Bankaların Finansa Erişim Uzmanları, Utku Tuncay (Endeavor Türkiye) Moderatörlüğünde, Aslı Caner (BinYaprak), Gizem Öztimur Toprak (Leo & Yaz), Özden Akyıldız (Komşuköy), Işık Deliorman Aydın (Novida), Didem Altınbaşak Tulgan (Rafinera), Özge Akbulut (Surgigate) ve  Dilek Emir (Notos Kitap Yayınevi) panelistler olarak bilgilerini paylaştılar
Girişimci iş kadınlarımızdan Nihal Aydın ile çok ihtiyaç duyulan bakir alanda faaliyet sürdürmekte olan Herema Koçluk hakkında söyleşi gerçekleştirdik.
Hizmetleri hakkında ilk sorumuzu tevcih ettik. “Herema Koçluk olarak  hizmetlerimizden kısaca bahsedersek; Hayatımızın içinde en önemli var olan iletişim ve ilişkiler olduğunu hepimiz biliyoruz..Günümüzün  en büyük sorunu haline gelen insan ilişkilerinin monotonlaşması ve iletişimsizlik ilişkilerimizde tam anlamıyla daha etkin olamıyoruz? Ne söylüyoruz?   Nasıl anlaşılıyoruz ? .Kendi içimizde büyütüp sürekli taşıdığımız ikilemler çıkmazlar çelişkilerden kaynaklı iş ve özel yaşamınızda karşımıza çıkan olumsuzluklar çözerek daha tatmin daha kendine olan özsaygıyı  özdeğerı ve özbilinçlerinin farkına varmayı sağlattığımızı söyliyebilirim.”
Yürümek istediği hedeflere neler sağlıyorsunuz ?  “ Kısaca; yürümek istediği hedeflerine ve daha kaliteli daha mutlu gerek iş hayatı gerek özel yaşamınızdaki ilişkilerimizin ne bekliyoruz neyi buluyoruz.. Beklediğim açık iletişimden bulamadığımda neleri yaşıyorum..Kendi iç dünyasının neye ihtiyacını olduğunun farkındalığını keşfeden ne istediğini bilip ve neyin onu mutlu edeceğini bilen kişilerin daha mutlu daha etkin daha verimli olmalarını sağlıyoruz…”
“Şunuda ilave edeyim; Bizim işimiz hedeflerine beklentilerine ve hayatında nelerin  etkilediğinin nelerin sabote ettiğini ve nelere ihtiyacım var ve ben nasıl mutlu olabilirimin cevaplarını bulmak.”
Yaşam koçluğunu nasıl tanımlıyabilirsiniz?
“Yaşam koçluğu aslında bir yol arkadaşlığı olarak tanımyalabiliriz…Bizler zaten dünyaya her yanımızla mükemmellerle doğuyoruz ve zaman içinde büyüdükçe aile çevre ve etkilendiğimiz bütün olaylardan kendi  içimizde var olan bazı güç ve değerlerimizi kaybediyoruz.. Bir çocuğu sen yapamazsın diye sürekli ifade ettiğinizde yetişkin hayatında artık yapamayacağını inanmış olarak  yaşamını idame ettirecektir. Yapmak istediği her şeyde önce yapamayacağının inancı kişiyi direk sabote ederek zihnine direk engel koyar, ve kendine sorar sorar ben niye yapamıyorum. İşte niçin yapamadığının cevaplarını buluyoruz birlikte.”
Girişimcilikle fayda sağlaması?
“Ayrıca kadın girişimciliğinde de büyük destek sağlıyoruz. Ülkemizde kadın istihdamı ve girişimcilik zor bir süreç olmasından kaynaklanan süreçlerde koçluk desteği veriyoruz. İş ve aile yaşam dengesi süreç esnasında yaşadıkları ve karşına çıkabilecekleri sürecin getirdiği zorlukları daha kolay daha etkin daha güçlü aşmalarına ve yol almalarına destek veriyoruz. Diyoruz ki evet yapabilirsin.”
Hemera koçluk olarak verdiğiniz hizmetler ?
Hemera koçluk olarak verdiğimiz hizmetlerin içinde ilişki ve iletişim terapistliği. Birkman Metos Davranış ve kariyer yönetimi. Çift ve evlilik terapisi, evlilik öncesi danışmanlık. Kurumlara iletişim ve çatışma yönetimi öğrenci eğitim danışmanlığı, fobi teknikleri, travma çalışmaları, aile dizimi gibi hizmetler geliyor.”
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder