2.10.15

Arjaan Burgu ve Tango Hotelleri açıldı-Yılmaz Parlar

Turizme merhaba

Arjaan Burgu ve Tango Hotelleri açıldı.


Rotana tarafından işletecek olan Dap Holding’in yatırımı Burgu ve Tango hoteller 319 odasıyla 30 Eylül 2015 Çarşamba günü görkemli bir törenle turizm hizmetine merhaba dedi.


Otelde düzenlenen Basın toplantısına Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Rotana Başkanı ve CEO’su Omer Kaddouri, Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana” Genel Müdürü Ahmet Ender Özgündoğdu katıldılar.


Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla İstanbul Maltepe’de bölgesinde bulunan, Burgu, Tango, Vazo ve Dalga isimli farklı mimariye sahip projeleri Dap Holding hayata geçirdi.

Dap Holding, bu kulelerinin işletmeciliğini Ortadoğu’da otel zincirleriyle bilinen Rotana’ya teslim etti.

Vazo ve Dalga kuleleri de Rotana markasıyla 2016 yılı ortasında faaliyetlerine başlayacak. Avrupa ve Afrika yatırımlarını dile getiren Rotana, Dap Holding ile 15 yıllık süreyle anlaştıklarını açıkladılar.


DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “Türkiye’nin turist sayısındaki düzenli artış, Rotana gibi uluslararası tanınmış otel markalarının pazara girmesi için eşsiz fırsatlar yarattı ve bizi de otelcilik sektörüne yatırım yapmamız konusunda cesaretlendirdi.”şeklinde açıklamada bulundu. Yatırımın,yaklaşık bir milyar gibi değerde olduğunu söyleyen Ziya Yılmaz “Rotana ile 4 otel için anlaşma yaptık. Bunların inşası için yaklaşık 600 milyon lira yatırım yapıldı.4 projeyi konut olarak satsak, 800 milyon liralık gelir elde ederdik. Ancak turizm sektörüne yönelik faaliyette bulunmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz konseptin geri dönüşlerini olumlu bulursak bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” dedi


Rotana Başkanı ve CEO’su Omer Kaddouri, Türkiye’de ilk 2 otel haricinde Ankara, İzmir ve Bodrum’da yeni oteller açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Otelleri hakkında bilgi veren Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana Genel Müdürü Ahmet Ender Özgündoğdu özel görüşmemeizde 17 yaşından itibaren otel sektöründe olduğunu ve Dubai otellerde çok uzun yıllar deneyim kazandığını Coğrafya kültürünü çok iyi bildiğini bu nedenle müşteri memnuniyetini çok yüksek seviyelerde sağlıacaklarının altını çizdi. Ahmet Ender Özgündoğdu “Burgu Arjaan by Rotana’da 163 oda, Tango Arjaan by Rotana’da 156 oda bulunuyor. Konuklarımız, dayalı döşeli daireleri ve 24 saat oda servisi ile kendilerini evlerinde hissedecekler. Tüm suitlerimiz, konuklarımıza aidiyet hissi yaşatmak için şehir ve Adalar manzarası sunuyor” şeklinde bilgilendirdi.



Basın mensuplarının sorularını cevaplıyarak, Rotana, dünyada 100 kadar oteli yaklaşık 14 bin kadar yatak kapasitelerini  olduğunu ancak global genişlemelerini  ve büyümelerine devam edeceklerini sözlerine eklediler.

Toplantı sonrası basın mensupları oteli gezdiler.
30 Eylül 2015 Çarşamba Akşamı Resepsiyon düzenlendi. Havuz başında konuklar ağırlandı. Havuz içinde kurulan dans pistinde görkemli dans tango show sergiliyen çift çok beğeni kazandı. Her masaya dağıtılan kurdele ve makasla açılışa herkes iştirak etti.



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder