1.12.14

TUROB-Türkiye Otelcilik Zirvesi-Yılmaz Parlar


MUHTEŞEM ZİRVE

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) tarafından, 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta “Türkiye Otelcilik Zirvesi”  gerçekleştirildi.

Çok yönlü, çok aksiyon ihtiva eden konuları kapsayan zirvede çok bilinmeyen göz ardı edilen, vizyon artıran konular tüm çıplaklığıyla su yüzüne çıktı. Zirve boyunca Hiperaktif ortamda geçen tam canlılıkla yoğun ilgi gören konular, Turizmin püf noktalarıydı.,
2013 yılında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının 33.8 milyon kişi olduğu, ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre dünyada 1 milyar kişiyi aşan turistlerin yaklaşık 200 milyon genç, eğlenmek, dinlenmek, öğrenmek ve keşfetmek için seyahate çıkmakta ve gelecek yakın tarihte harcamaların 320 milyar doları aşması beklenildiği düşünüldüğünde, Pek çok ülke gençleri kendine çekmek için özel projeler üretmeye başladı. İşte bu zirve her konuda çok karanlık kalan agresif rekabet ortamında yol haritaları pekleştiren nitelik içindeydi. Yeni ürünlerle pay artırmayı amaçlayan konular işlendi. Teknolojik bilişim dünyası içinde yeni pazarlar yaratmak mevcut pazarların sürdürebilirliliğini sağlamak verimlik artırmak gibi tüm değişik konular ele alındı.
Zirvenin sunuculuğunu, Her zamanki gibi pozitif enerjik içinde zirveye canlılık kazandıran TUROB üyesi Kemal Özyiğit üstlendi.

Açılış konuşmasında TUROB Başkanı Timur Bayındır, “ Dünyamızın içinde bulunduğu koşullarda Turizm, Türkiye’ye uluslararası rekabette üstünlük sağlayan ve gelişmeyi çok yakından takip eden en önemli sektördür.

Turizm, yılda ortalama %10,6 büyüme ile Türkiye'de en hızlı gelişen sektörler arasında yer almaktadır. Sektör tarafından harcanan her 1 Euro, tedarik zinciri ve çalışanların tüketimi ile ilave 1,84 Euro'luk katma değer yaratmaktadır. Ülkemizde, turizm, sektör tarafından dolaylı olarak desteklenen işler de dahil olmak üzere toplam istihdamın 8.3%’ünü karşılamaktadır. Bunun yıllara böldüğümüz zamanda 1.6% artarak, 2023 yılında 2,467,000 çalışana ulaşması beklenmektedir.

Rakamlardan da görüldüğü üzere Turizm, Türkiye’de son on yılda büyük bir sıçrama göstermiş, yeni trendleri hızla yakalayarak, ekonominin en çok döviz girdisi sağlayan ve yerinde ihracat yapan ( bunu vurgulamak istiyorum yerinde ihracat yapan hiçbir şey dışarıya göndermeden parayı burada alan ) sektörü olmuştur. Dolayısıyla sektörün gelişimi, ülke ekonomisinin gelişimi demektir.

Buradan yola çıkarak, konaklama sektörünün paydaşlarını buluşturan ve zengin bir sinerji yaratacak olan "Türkiye Otelcilik Zirvesi"ni düzenlemeye karar verdik. Bu zirveyle sürdürebilir sektör buluşmalarını yaratmayı ve çok yönlü aksiyon planları buluşturmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.


Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, hedeflen 2023'te turizmle ilgili "50 milyon turist, 50 milyar dolar" sloganı hatırlatarak,  Türkiye'de ürün çeşitlendirmesi ve Turizmin ülke geneline yayılmasının gerektiğini kaydetti.

Almanya Otelcileri Birliği CEO'su Markus Luthe, online pazarlamada dijital rekabetin püf noktalarına değindi, çok asılsız etik olmayan yöntemlerle konaklama sektörün pazarlamasını ele geçiren firmaların pek çoğunu ve ne şekilde hareket ettiklerini örnekledi.
Uluslararası analiz şirketi STR Globalin İş Geliştirme Direktörü Thomas Emanuel rekabet koşullarının yönetimi ve performans analizinin işletmeye faydalarını değerlendirdi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil mazereti yerine sunusunu THY Pazarlama ve Satış Yurtiçi Başkanı Halil İbrahim Polat Yaptı. Pazarlama Başkanı Halil İbrahim Polat, havacılık sektörüne yönelik Türkiye ve dünya düzeyinde geleceği ve son gelişmeleri aktardı.
Deloitte tarafından Prof. Dr. Ümit Özlale, ECOLAB Global Sürdürülebilirlik Lideri Doç. Dr.Raj V. Rajan, Mehmet Gürs, Barış Tansever, Rıza Büyükuğur, Ergün Yücebıyık gibi isimler, ICVB genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz gibi isimlerde konuları ile ince değişik detayları paylaştılar.

Zirve TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın  konuşmacılara, sponsorlara ve organizasyonda emeği geçenlere, teşekkür konuşmasıyla sonuçlandı.


yilmazparlar@yahoo.com






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder