23.10.13

İntegral Menkul Değerler-Yılmaz Parlar

Egemen Candır / Araştırma Müdürü, İntegral Menkul Değerler


Merkez Bankası beklemede

Bugün gerçekleşen Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda, Merkez Bankası’nın gecelik politika faizinde beklendiği üzere faiz değişimine gidilmediğini ve faizin yüzde 4,50 seviyesinde tutulduğunu görmekteyiz. Merkez Bankası’nın, faiz koridorunda da değişikliğe gitmeyerek Başkan Başçı’nın faizlerin değiştirilmeyeceği söylemini devam ettirdiğini görüyoruz. TCMB’nin geç likidite penceresi faiz oranını da değiştirmeyerek yüzde sıfırda tuttuğu kararlarında, yurt içi talebin ve ihracatın büyüme eğiliminde olduğunu belirttiğini ve enflasyonun önümüzdeki dönemde düşmeye devam etmesi beklentisinde olduğunu görüyoruz.

Genel olarak bu toplantıda TCMB’nin son zamanlarda ABD tarafında görülen sıkıntıların Türkiye ve gelişen piyasalara yansımasının olumlu yönde olabileceği beklentilerini destekleyici kararlar aldığını ve mevcut politika çerçevesinin yurt dışı etkenler ile birlikte enflasyon ve cari açığa olumlu yansımasının beklenildiğini ima ettiğini düşünüyoruz. ABD’de FED’in ekim ve aralık ayındaki FOMC toplantılarında parasal genişlemeyi azaltmayı erteleme ihtimallerinin arttığı bu durumun, TCMB’nin istekleri doğrultusunda sonuçlar vermeye başlaması ile TCMB’nin ABD’de sık görülen “bekle gör” politikasına devam ettiğini görüyoruz.




Yasal Uyarı:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu bilgiler ve görüşler önceden haber vermeksizin değiştirilebilir. İntegral Menkul bilgilerin ve ifade edilen görüşlerin doğru, eksiksiz ve güncelleştirilmiş olduğuna dair (açıkça ifade edilmiş veya ima edilmiş) hiçbir beyan ve taahhütte bulunmaz. İçerik kesinlikle mali, hukuki, vergi veya diğer konularda bir tavsiye niteliği taşımadığı gibi, tamamen içeriğe dayalı olarak yatırım yapılmamalı veya karar alınmamalıdır. Herhangi bir yatırım konulu karar almadan önce bir uzmandan görüş alınmalıdır.

Sorumluluğun Sınırlandırılması: İntegral Menkul herhangi bir sınırlandırma olmaksızın, dolaylı, direkt veya bir fiilin sonucu olarak ortaya çıkan zararlar da dahil olmak üzere her türlü kayıp ve hasarla ilgili sorumluluk kabul etmez.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder