7.10.13

Aujourd’hui la Turquie gazetesi 100. sayıyı devirdi-Yılmaz Parlar

Aujourd’hui la Turquie  gazetesi 100. sayıyı devirdi.

Fransızca yayınlanan Aujourd’hui la Turquie  gazetesinin 100. sayısının   kutlanmasına  Fransız sarayı ev sahipliği yaptı. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi  Laurent Bili’nin hazır bulunduğu bir resepsiyon verildi.

4 ekim 2013 tarihinde 100. sayısının yayımlanması vesilesiyle verilen resepsiyonda yerli yabancı basın mensubu, iş, sanat, politik dünyasının ünlü isimleri, elit konuklar vardı.

Aujourd’hui la Turquie  gazetesinin Genel yayın yönetmeni Hüseyin Latif yaptığı selamlama konuşmasında “Türkiye  gazete yayın hayatında önceleri gazeteler Fransızca olarak yayınlanmaktaydı.” Fransa ile ikili ilişkilerin ne kadar önemli olduğunun altını çizen konuşmasında bu gazetelerin zamanla yok olduğunu belirtti. “Gazete  çalışanlarımız profesyonel gazeteciler ve gönüllü öğretim üyeleri olmasaydı bu günlere gelemezdik” diyerek minnettarlığını ve Fransız şirketlerin, hem reklam açısından hem de abonelik açısından gerekli ilgiyi göstermelerini beklediğini ifade etti

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Laurent Bili 2005 yılından itibaren Fransızca yayınlanan gazetenin 100. sayısının yayımlanması vesilesiyle, bir araya gelen konuklara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazete gerekse katkı gerekse başarılı bulduğu her sektör isimlere birde plaket vererek onurlandırdı. İsimlerden eski İstanbul Ticaret odası başkanı Murat Yalçıntaş ve Sinema Duayeni yazarı Atilla Dorsay’da vardı.

Modern Türkiye'yi dış dünyaya nakleden düzenli olarak aylık yayınlanan Aujourd'hui la Turquie, Türkiye'nin Fransızca yayım yapan tek uluslararası gazetesidir. İlgililerden 5000 yakın abonesi olduğunu, yazılarında  Türkiye'yi ve uluslararası ilişkilerini politik, ekonomik ve kültürel olarak işleyerek, Türkiye dışında  Fransa’  Belçika İsviçre  ve Kanada gibi ülkelerde dağıtılan, entelektüel bir oluşum olarak değerlendirdikleri Hava Yolları’nın Business ve Premier class yolcularına sunulan gazete olduğu bilgileri alıyoruz.


Gazete ön sayfa resimli pasta kesimiyle devam eden resepsiyonda misafir konukların sürpriz müzik dinletisi geceye renk kattı. Konuklar ikram edilen Hacı Bekir lokumları ve hediye edilen kitaplarını alarak uğurlandılar.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder